Ha külföldön fizetek a magyar kártyámmal, rosszabbul járok, mintha váltanék kp-t és azzal fizetnék?
Tehát ha olyan országban, ahol nem forint van, ott ha én a forintos kártyámmal fizetek, úgy tudom valami 2x-es átváltáson megy át a pénz és rosszabbul váltják emiatt, mintha a pénzváltóban itthon veszek fel külfőldi pénzt.
De ez zavaros, nem pontosan tudom hogy megy ez. Ha nem erurós országba megyek, akkor először a forintot euróra, majd az eurót váltja a bank az adott ország pénznemére? Ha eurós országba megyek akkor is hátrányosan jövök ki, vagy akkor nem?
Tehát érdemes pénzt váltani itthon vagy nem járok rosszul a kártyás fizetéssel?
Inkább az számít, hogy mennyire versenyképesen tudnád azt a külföldi valutát Magyarországon váltani a középárfolyamhoz képest. Esélyesen nem nagyon, kivéve olyan ritka esetek, mint a szomszédos országok valutái, és még ott is fel kellene kutatnod a legolcsóbb váltót.
A kártyás fizetéssel alapvetően sehol sem jársz rosszul, mert mindkét váltás a Visa/Mastercard által megszabott központi árfolyamon történik, esélyesen 1% alatti összeget "veszítesz" a két váltáson.
Ha felajánlja kint, hogy forintban fizess, azt mindig utasítsd el, az a legnagyobb lehúzás. Olyankor az említett helyi valuta > euró > forint központi árfolyamú váltást lecseréli egy önkényes, szándékosan rosszra megállapított árfolyamú helyi valuta > forint tranzakcióra, amin akár 6-8%-ot is bukhatsz. Mindig, mindenhol a helyi valutában fizess.
#5: miért, ez a revolut teljesen ingyenes?:)
Tehát ezek alapján úgy értem, hogy mindenképp előnyösebb a kártyás fizetés, de semmiképp se rosszabb.
Egyébként eurós országba megyek
6
Semmi sem ingyenes a mai világban. A Revolutnak is megvannak a hátulütői meg a rejtett költségei. Wise dettó.
8
Akart valami okosat mondani biztos valamelyik csöves haverjának van és az előadta hogy mennyire jó ő meg elhitte.
A revolut ingyenes. Havi 75E forintnak megfelelo osszeget vehetsz ki ingyenesen kulfoldon, 350E forinak megfelelo osszegben vasarolhatsz ingyenesen havonta. Erdemes hetkozben hasznalni mert hetvegen a valtashoz hozzajon meg egy kicsi. Ingyenes bankkartyat kapsz, nincs havidij, nekem VISA van paromnak MC, nem a csoves haverjaimnak. En ugy hasznalom hogy pl tudom hogy 100 Usd.ert vennek repulojegyet akkor ratoltok a magyar kartyamrol 100 usd-nek megfelelo forintot es el is koltom. Nem tarolom rajta sok penzt, most is kb csak 20E forint van rajta. Ja es barmilyen valutanemben vezethetsz szamlat.
De a te dontesed, itt masok biztosan jobban tudjak nalam. De ha van egy csepp eszed akkor a revolut oldalan utanaolvasol es nem itteni idiotaktol tajekozodsz. Azert kerdezd meg a 7.-t hogy o is mondja mar el mik a rejtett kootsegei es hatulutoje. En elmondtam az elonyeit szeretnem tudni a hatranyait is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!