Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Ha utazni szeretnék, mi lesz...

Ha utazni szeretnék, mi lesz a társadalombiztosításommal?

Figyelt kérdés
Egy barátnőmmel már régóta ábrándozunk róla, hogy körbeutaznánk a világot, most pedig jött az elhatározás is. Jelenleg mindkettőnknek van munkahelye régóta, azonban a döntésünk velejárója, hogy a munkahelyet felmondjuk. Egyelőre az elkövetkezendő 1-2 évet szeretnénk utazással tölteni. De még kb. fél évig szeretnénk dolgozni, addig amíg mindent megtervezünk. Boztosítások, vízumok, stb. Az első dolog, ami eszembe jutott, hogy mi van akkor ha felmondok? Akkor ugye megszűnik a tb-m. Mi van ha külföldön tartózkodom és valami történik velem? Magyarországon a tb-t akkor is kell fizetnem, ha nem tartózkodom itt az országban? Úgy értem, persze ha hivatalosan nem tudnak róla, hogy elhagytam az országot, és megszűnt a munkaviszonyom, utána 45 nap türelmi idővel megszűnik a tb is, ezt tudom. Csak érdekelne, hogy aki így él, hogy utazik és alkalmi munkákat vállal, az hogyan oldja meg ezeket a dolgokat?

2021. júl. 4. 22:23
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha megszűnik a munkaviszonyod akkor onnantól kezdve magadnak kell fizetni a havi X összeget. Ha nem fizeted, adós maradsz, és nem lesz érvényes betegbiztosításod. Ha világkörüli útra akarsz menni, akkor érdemes nemzetközi baleset biztosítást kötni, hogyha esetleg valami baleset érne, akkor a biztosító fizet. Érdemes utána járni melyik biztosítótársaság jó. Én szoktam halál esetére is kötni ( bárhol vagyok ha meghalok 5000 font jár a megnevezett személynek) Ha nem kötsz, és szükséged lesz orvosi ellátásra, nagyon mélyen a szebedbe kell nyúlni ha fizetni kell.
2021. júl. 4. 22:57
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha van épénzed egy világkörüli útra, ne akadj már fent a havi 8 ezer forintos itthoni TB-n...
2021. júl. 5. 10:41
 3/5 A kérdező kommentje:

Senki nem akadt fenn a havi 8000 ft-os tb-n. Csak érdeklődtem, hogy aki ilyen életformát él, ezt hogyan oldja meg. 🙂

De egyébként fenn is akadhatnék rajta a jelenlegi eü ellátás miatt, de az más történet. 🙂

2021. júl. 5. 17:26
 4/5 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem külföldre ilyen életmódhoz felesleges a TB. Sajnos kétlem, hogy egy ilyen világ körüli utazás megoldható lenne a közeljövőben a korlátozások végett. Egyre rosszabb a helyzet.
2021. júl. 6. 18:27
 5/5 anonim ***** válasza:

4-nek.

TB-t mindenképpen kell fizetnie, mert a világkörüli útnak is egyszer vége lesz. 1-2 év utazás utan újra hazajönnek, és akkor ne érje őket a meglepetés, hogy 1-2 évi Tb elmaradásuk van, amit mint adótartozás keményen behajtják rajta. Az utazás alatti időre meg komoly balaesetbiztosítást kell kötni. Mi a férjemmel amikor 1 évig utazgatunk mindenfelé , mi minden országban kötöttünk biztosítást. Nagyjából tudtuk, hogy hol mennyi időt akarunk tölteni. Jól is jött, mert Vietnamban megcsípett egy pók, és kórházban kötöttem ki.

2021. júl. 6. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!