Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Él valaki Los Angelesben?

Él valaki Los Angelesben?

Figyelt kérdés

Aki Los Angelesben az az kérem írjon segítség kéne.

Előre is köszönöm.

2010. aug. 26. 16:08
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Jó rendben van. de akkor se mondj ilyet hogy álomvilágban élsz. eléggé morbidul hangzik. 13 éves koromba haltak meg a szüleim. a nagyszüleimtől 17 évesen költöztem el. Tudom mi a valóság. én is abban élek. Csupán szar érzés hogy évente rengeteg mexikói megy az usába illegálisan ráadásul szart sem tudnak. Az iskola ahova megyek biztosít szakmai gyakorlatot, pénzt nem kapunt de ki tudja ha jó vagyok hátha, azért mert reménykedik valaki és hisz-bízik valamiben nem jelenti azt hogy álomvilágban él. Ezt kikérem magamnak.
2010. aug. 28. 15:20
 22/26 anonim ***** válasza:

Megint én vagyok.. ez a valóság sajnos. Európában, Ausztráliában, és szerintem Kanadában is ma 100x egyszerűbb letelepedni.

De sok sikert a tanulmányaidhoz, sok helyen kamatoztathatod, szívből kívánom, hogy az USA-ban is sikerüljön.

2010. aug. 28. 18:41
 23/26 A kérdező kommentje:
Egyébként te ott élsz? az USA-ban? Ha igen akkor írsz pár dolgot. hogy milyen a hely, milyen a gazdasági helyzet egy lakos szemszögéből. Amúgy ezt nem tudtam hogy Ausztráliába Canadába könnyebb. De az USA-ba miért ennyire nehéz? Meg tudom érteni őket mert tényleg oda mennek a legtöbben. Egy ismerősöm azt mondta hogy nem is az állampolgárságot hanem azöldkártyát nehezebb megkapni.
2010. aug. 28. 18:49
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

Én vagyok megint:

Nem, nem lakom kint, de már kétszer voltam kint. (és még megyek ki többször). Az emberek nagyon segítőkészek, kedvesek, és befogadnak, de sajnos a bevándorlási törvények mindent megnehezítenek. Sokat olvasok róla.

Mert ha van munka, azt tényleg az amerikainak kell adni, ez a törvény... Sajnos nincs garancia, hogy ha tanulsz vmit és arra biztos kapsz munkát kint.

Végig kutattam minden lehetőséget, és mindenhez egyetemi diploma kell, minimum Masters. És itt is csak a legmenőbb szakok jöhetnek sorba.

Régen volt a H2B vízum program, amikor szállodákba-éttermekbe alkalmaztak embereket max 3 évig, de 2010-től magyarok nem jelentkezhetnek..

A többi munkavízum, meg kitűnő sportolóknak, művészeknek, egyháziaknak, és a kormány dolgozóinak van fenntartva. Vagy esetleg egy nemzetközi cég, kérheti, hogy az USA-beli képviseletükre helyezzenek el..

Emellett más nincs.. Ráadásul számkeret is van ezekre a vízumokra.

Szóval gondolom, te is csak egy H1B vízumra pályázhatsz, ha van egyetemi végzettséged, és munkaadód, aki vállalja ezt a hercehurcát, hogy alkalmazzon. És az a baj, hogy ma inkább túl sok a jelentkező egy állásra, mint hogy hiány lenne.. És hiába vagy potenciális jelenkező, jobb mint az amerikai, akkor is ő kapja az állást, ha éppen csak el tudja végezni..

És a zöldkártyát tényleg nem adják könnyen. Állampolgár csak azután lehetsz, hogy azt megkaptad, és már leéltél néhány évet az USA-ban.

Szóval én látogatni járok ki, esetleg később tanulni, de a hosszú programok drágák, példaául az egész egyetemet ott végezni.

Lehet megházasodni, még ez a legegyszerűbb, de ezt is nagyon ellenőrzik.

Kanada azért jó, mert úgy is beadhatsz letelepedési kérelmet, hogy nincs munkaajánlatod, és bármilyen szakmád lehet. És pontoznak, hogy milyen képességeid vannak.. pl egy jó angollal már sok pontod van.. És Kanadába még a szakács is hiányszakma, és várnak.. Szóval ez kb 1000x egyszerűbb mint az USA.

EU-ról meg ne is beszéljünk. Itt ki-be járhatsz az országok között, dolgozhatsz külön engedély nélkül néhány országban, ez-az. Én itt kezdeném el az egészet, és majd innen át az USA-ba végleg.

2010. aug. 28. 21:14
 25/26 anonim ***** válasza:
Kérdező, itt vagy már? Úgyértem itt losziban.
2011. márc. 26. 23:34
 26/26 anonim ***** válasza:
Kerdezo, most olvastam a kerdesedet. Hat ev telt el, mi lett veled, hol elsz most? Tudtal LA-ban maradni?
2016. máj. 30. 19:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!