Erdély( ha úgy tetszik Transzilvánia) hogyan lett a "kísértetek földje"?
Figyelt kérdés
Nem tudom egyes fantáziadús írók hogy vannak vele, de én, sok magyar szerintem többet láttunk a "kísértetek földjéből", mint akik kifigurázták a halloweenhoz hasonlóan (mint a halál ünnepe, mindenféle halállal kapcsolatos dolog kiparodizálása). Engem személy szerint inkább emlékeztet a kísértetek földje egy otthagyott szovjet lakótömbre kátyúkkal, mint kísértetek földjére, bár ez az én személyes véleményem. Viszont hogyan lett a fantáziadús rémtörténetírók álltal Erdély a kísértetek földje.2021. máj. 16. 23:01
1/3 molnarmarcell21 válasza:
Úgy, hogy volt egy népszerű 19. századi regény, a Drakula :)
2/3 anonim válasza:
Erdélyt,úgy is hívják mint Tündérország.
Ott valamikor tündék és más fura lények éltek csatáztak .
3/3 anonim válasza:
Egyrészt Drakula miatt, másrészt meg a sok helyi szörnyes mese és monda miatt.
Menj ki egyszer egy kis székely faluba, az öreg Józsi bácsiktól tudomást szerezhetsz fél temető szellemről és három rezervátumnyi farkasemberről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!