Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Ízrael milyen ország ? Szép...

Ízrael milyen ország ? Szép hely? Veszélyes ?

Figyelt kérdés
A kirobbant jelenlegi helyzet miatt merült fel a kérdés bennem. Csak google képeket láttam és azok szerint nem valami szép ország.

2021. máj. 16. 09:42
 1/10 A kérdező kommentje:
Kicsi i vel. Izrael. Bocsánat elírás
2021. máj. 16. 09:43
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Kifejezetten szépnek nem mondanám, de izgalmas turisztikai célpont. Kulturális öröksége vitathatatlan, Tel Aviv egy nyüzsgő, fiatalos város, délen nagyon jó célpont Eilat, a tenger csodálatos.

Ha éppen nem rakétázzák egymást a palesztinokkal, akkor érdemes elmenni.

2021. máj. 16. 11:24
 3/10 anonim ***** válasza:
76%
Van látni való .
2021. máj. 16. 12:35
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ mit keresel. Én imádom a hegyeket sivatagokat én emiatt nagyon szeretek odajárni. Egyáltalán nem veszélyes, nyilván a Gázai övezetet meg a west banket jobb elkerülni, ott pl női turistákat előszeretettel erőszakolnak meg a helyiek. De a többi rész biztonságos, biztonságosabb mint Magyarország. Eilat kellemes üdülőváros a Vörös-Tenger partján, a legközelebbi hely ha korallokat akarsz látni, a Negev-sivatag fantasztikus, a Holt-Tenger lélegzetelállítóan gyönyörű, Tel Aviv egy nyüzsgő nagyváros, Jeruzsálem sokszínű, három vallás szent helye, és akkor még ott van Haifa ami az egyik kedvenc helyem északon. Nem egy nagy ország, de rengeteg a látnivaló. Olyan nagyon régi városokat épületeket azért keveset találni mert elég gyéren lakott terület volt mielőtt a zsidók elkezdtek visszatelepülni ők is eleinte kibbutzokban éltek és nem pedig városokat alapítottak, amúgy érdemes egy kibbutzot is meglátogatni mert az is nagyon érdekes szerintem.
2021. máj. 16. 12:46
 5/10 anonim ***** válasza:
91%

Nem kifejezetten szép természeti szempontból hacsak nem rajongasz a kopár sivatagokért.

Kulturálisan viszont nagyon különleges, azért megéri elmenni.

Az ország nagyrésze teljesen biztonságos és mindenhol rengeteg a katona, gyakoriak az átvizsgálások.

2021. máj. 16. 18:09
 6/10 A kérdező kommentje:
Szóval akkor igazak a google képek,hogy nem valami szép egy ország.
2021. máj. 16. 18:37
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez szerintem azért elég szép:

https://www.youtube.com/watch?v=-bYeKZHWsFg

2021. máj. 16. 18:47
 8/10 anonim ***** válasza:
2021. máj. 16. 18:49
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Kinek mi a szép, ugye... Én Eilatban és környékén voltam, meg átmentünk Egyiptomba is,az a rész valóban sivatagos. De annak is megvan a maga szépsége, én máshol még nem láttam sivatagot, érdekes volt.
2021. máj. 16. 21:36
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Én 5 éve voltam 1 hetet (az akkori munkahelyemnek volt ott valami projektje) utána a kollegákkal ráhúztunk egy napot és körbejártuk az országot (olyan kicsi, hogy a főbb látnivalók 1 hosszú nap alatt bejárhatók). Annyira bejött, hogy később még abban az évben visszamentem a családdal 1 hétre.

Nagyon különleges ország, és szerintem szép is: fantasztikus a tenger, az oázisok a Holt-tenger mellett, Jeruzsálem, a keresztes-lovagok várai és az ókori romok.

Egyvalamire készülj fel: magyar árakhoz képest minden rém drága.

A palesztin részekre nem érdemes menni, ott nagy a szegénység és kevesebb a látnivaló.

Az emberekkel abszolút pozitív tapasztalataim vannak, mindenki (arab, zsidó stb.) jól tud angolul és nagyon, kedves - mentünk mindenfelé, jó párszor eltévedtünk és mindig tök kedvesen segítettek (volt, hogy gépfegyveres katonák). Étteremben pl. 2x volt olyan, hogy a pincér kérdezte ízlik-e, bólogattunk erre elmegy és hozza repetát (amit nem számláztak ki) - mondjuk igaz eleve se volt olcsó.

2021. máj. 17. 08:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!