Ízrael milyen ország ? Szép hely? Veszélyes ?
Kifejezetten szépnek nem mondanám, de izgalmas turisztikai célpont. Kulturális öröksége vitathatatlan, Tel Aviv egy nyüzsgő, fiatalos város, délen nagyon jó célpont Eilat, a tenger csodálatos.
Ha éppen nem rakétázzák egymást a palesztinokkal, akkor érdemes elmenni.
Nem kifejezetten szép természeti szempontból hacsak nem rajongasz a kopár sivatagokért.
Kulturálisan viszont nagyon különleges, azért megéri elmenni.
Az ország nagyrésze teljesen biztonságos és mindenhol rengeteg a katona, gyakoriak az átvizsgálások.
Ez szerintem azért elég szép:
Én 5 éve voltam 1 hetet (az akkori munkahelyemnek volt ott valami projektje) utána a kollegákkal ráhúztunk egy napot és körbejártuk az országot (olyan kicsi, hogy a főbb látnivalók 1 hosszú nap alatt bejárhatók). Annyira bejött, hogy később még abban az évben visszamentem a családdal 1 hétre.
Nagyon különleges ország, és szerintem szép is: fantasztikus a tenger, az oázisok a Holt-tenger mellett, Jeruzsálem, a keresztes-lovagok várai és az ókori romok.
Egyvalamire készülj fel: magyar árakhoz képest minden rém drága.
A palesztin részekre nem érdemes menni, ott nagy a szegénység és kevesebb a látnivaló.
Az emberekkel abszolút pozitív tapasztalataim vannak, mindenki (arab, zsidó stb.) jól tud angolul és nagyon, kedves - mentünk mindenfelé, jó párszor eltévedtünk és mindig tök kedvesen segítettek (volt, hogy gépfegyveres katonák). Étteremben pl. 2x volt olyan, hogy a pincér kérdezte ízlik-e, bólogattunk erre elmegy és hozza repetát (amit nem számláztak ki) - mondjuk igaz eleve se volt olcsó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!