Pécs vagy Kecskemét?
Kecskemét egyeltalán nem szép város.
Pécs (L)
Pécsen laktam, lakom 28 éve, de emellett egy időben párhozamosan Budapesten is majdnem 7 évig.
Kecskeméten a városban egyszer voltam életemben, illetve átutazóban még párszor. Így az ottani viszonyokról nem tudom nyilatkozni.
Pécsen szeretek lakni, sokkal inkább mint Budapesten. Viszont munka az nulla. Főleg ha diplomás vagy és azt szeretnéd csinálni, amit tanultál. Még akkor sincs semmi esélyed, ha mérnöki, természettudományi diplomád van, esetleg PhD fokozattal. Nekem hasonlóm van, 3 éve vagyok munkanélküli. Még olyan állásra se vesznek fel, ahol csak érettségi a feltétel, mert arra hivatkoznak, hogy túlképzett vagyok. Ha pedig letagadnám a diplomámat, akkor mit mondok ha megkérdezik, hogy mit csináltam évekig, amíg egyetemre jártam?! Nem szívesen hazudnék senki kedvéért.
Úgyhogy most megelégeltem a semmittevést és visszaköltözök Bp-re, bármennyire is rühellem azt a várost. Egyedül az tartja bennem a lelket, hogy majd 30 év múlva ha nyugdíjas leszek és meg is érem azt a kort, akkor majd visszaköltözök.
Egyébként a legtöbb ismerősöm, barátom, volt osztálytársam így van ezzel. A 90%-uk nem kap munkát. Így vagy Pestre, vagy külföldre kényszerülnek.
Kecskemétre is szívesen mennék, de még ott nem láttam nekem való álláshirdetést, pedig figyelem a netet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!