Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Külföldre mivel utaztok...

Külföldre mivel utaztok szívesebben?

Figyelt kérdés
Különösen, ha nem szomszédos országba mentek, hanem messzebb. Indokokat is írhattok!

2021. márc. 21. 18:54
A kérdező szavazást indított:
Autóval.
Busszal.
Vonattal.
Repülővel.
44 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
94%
Vonattal vagy repülővel. Az autó és a busz zötykölődése hosszabb távon kikészít.
2021. márc. 21. 19:34
 2/9 anonim ***** válasza:
32%
Ha ráér vonattal, ha nem akkor autóval. Repülni már vagy 20 éve nem szívesen repülök, 9/11 óta kész próbatétel a becsekkolás, s a nagy tömeg miatt sem az a barátságos légkör már, mint régen. A fapadosok egymásra licitálnak, hogy ki tud szarabb szolgáltatást nyújtani, de a rendes társaságok meg nem lettek olcsóbbak.
2021. márc. 21. 19:53
 3/9 anonim ***** válasza:
94%

Braziliába inkább repülővel mennék.

Szlovákiába, osztrákokhoz inkább autóval.

- Autó: 3x2 óra autóval nem kimerítő, ami ennél több, az kimerítő vezetés. Átlag 100al lehet menni, 6 óra = 600km körül az autót preferálom. Hátránya: parkolás, fárasztó hosszútávon.

Bárhova elmehetek. Ha tetszik menet közben egy hegy, egy vízesés, eszembe jut egy kitérő egy városba.

Autó nélkül spanyolban nem érsz semmit.

5/5

- Vonat: kényelmes, gyors, kevésbé zajos, mint a busz, elfér a lábam. Lehet olvasni. Ölemben elfér a laptop. Elég sok mindent elvisz a vonat: bringát, több poggyászt, mint amit más. Nagyon jó arcokkal lehet ismerkedni. Gyorsabb, mint a busz. Ritkábban kerül dugóba. Hátrány: általában a város szélén rak le, így át kell csatlakozásokat meg kell oldani. Nem túl biztonságos: cigányok miatt inkább váltottam már vissza jegye és mentem másnap... tolvajokkal is találkoztam, nem éppen kellemes élmény, amikor a ruháimat megfújják egy utazáson. Külföldön van, hogy drágább a vonat, mint itthon! Franciáknál érdemes 3 hónappal előbb venni vonatjegyet, mert akár 60%ot is lehet spórolni.

3/5

- Busz: nagyon rövid távon nagyon hatékony: városban tömegközlekedésre. Nem kell parkolni, sok helyre elér, viszonylag olcsó. Hosszú távon kényelmetlen, egészségtelen, ki nem bírhatom. A légkondi közvetlenül rám jön, megfázom, ha nem megy a légkondi, besülök.

2 / 5

- Kisbusz: Átmenet az autó és a busz között: Kényelmesebb, gyorsabb, váltható a vezető, jó hangulat van, kisebb társaság. bringa, síléc, sok cucc beleférhet!

5/5

- Repülő: 600 alatti kilométernél lassabb, mint az autó, ha a bruttó időt nézem, ami a becsekkolás, reptérre menetel, stb. Limitált a vihető csomag. Ha csak egy kézitáska van nálam, oké. Ha semmiringbe akarok menni bringázni, kizárt, hogy ezt válasszam! Ahogy bánnak a törékeny csomagokkal a repülőn, az undorító. 8x repültem, mindig eltört valami utazás közben...: laptop, gurulós kocsi, pót szemüveg... Aztán nem is a reptéren veszem észre, akkor nem jár kárpótlás.

1500 km felett már ez az opció, ami tetszik. De kell vinni költőpénzt és inkább kint veszek ruhákat és olyan cuccokat, ami drágább utaztatni a repülőn.

2021. márc. 21. 20:11
 4/9 anonim ***** válasza:
81%
Én nagyon szeretek buszozni, úgyhogy gyakran utazom azzal messzire is. Nyilván bizonyos távolság felett és egyes esetekben inkább repülővel megyek, azzal sincs bajom. A vonatot viszont nem szeretem, és kocsiban sem ülök szívesen 2 óránál többet.
2021. márc. 21. 20:15
 5/9 anonim ***** válasza:
89%
Repülővel. Hát utaztam kocsival is, volt de nehéz nagyon bírni, repülővel meg csak pár óra. (legtöbbször Új-Zéland pl repülővel is brutálisan messze van)
2021. márc. 21. 20:42
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha lehet, vonattal, így van idő élvezni a tájat, ismerkedni más utazókkal, helykínálatban is messze a legjobb.

Nyilván párszáz kilométeren felül már inkább a repülő a reális választás időben és költségben is.

A busz szerintem arra való, hogy kivigyen a reptérre vagy a vonathoz, persze próbáltam már hosszabb távokon is, de még a minőségibb szolgáltatóknál is szenvedtem a helyhiánytól.

Autóval pedig akkor szeretek menni, ha kimondottan vidéki, tömegközlekedéssel nehezen felfedezhető céljaim vannak. Nem kényelmes egyáltalán , a vezetés is fáraszt már 4-5 óra után, bár legalább én szabom meg, mikor állunk meg pihenni. Szóval ezt legfeljebb a rugalmasság miatt választom.

De egyébként sokszor kombinálom is mindezeket, repülő , utána helyben meg autóbérlés vagy vonat, ritkábban busz.

2021. márc. 21. 21:15
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Autóval, előre le nem foglalt szállással is izgalmas. Régen csináltunk ilyen családi nyaralásokat pl. Csehországban. Spontán dolgok.. De jó emlékek..
2021. márc. 21. 21:31
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
#7: Hasonlót csináltam egyszer én is családdal: lengyel, cseh, német, holland, francia, spanyol, Gibraltár, francia, olasz, szlovénia, magyar... 3 hónap utazás és ismerkedés a helyi történelemmel, kultúrával, éjszakával, emberekkel. Vadkemping és warm shower szállások. Teljesen mást lát így az ember, mint bármilyen más eszközön.
2021. márc. 21. 21:36
 9/9 anonim válasza:
100%

Európán belül autóval, mert sokkal szabadabb vagy, bárhova mehetsz.

Európán kívül repülővel.

De ha tengerpartozni szeretnék, akkor Európában belül is tökéletes a repülő, mert viszonylag olcsó, gyors, biztonságos.

2021. márc. 21. 23:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!