Hawaii vagy Új-Zéland vonz titeket jobban? Miért?
Tobb Hawaii sziget, nem az elamerikaisodott resze, hanem a termeszet es az oslakok kulturaja. A zenejuket imadom.
Viszont a kertem tele van uj-zelandi eredetu novenyekkel. Gyonyoru hely, de oda sosem akartam eljutni.
A világon rengeteg racionálisan elérhető hely van.
Engem egyik sem vont az általad felsoroltakból. Szimplán azért, mert sznob köldöknézegetésnek tartom, hogy Hawaii-t nézegesd mondjuk Tenerife helyett, vagy Új Zélandot csodáld, miközben fogalmad nincs, mi van Norvégiában...
Új-Zéland.
Érdekes, mert Óceánia és Amerika is vonz nagyon, több országba is elszeretnék jutni, de az első szívem vágya mindig is Ausztrália volt, így nem kérdés, hogy mellette Új-Zéland is érdekel.
Tetszik a természeti- és élővilága, a történelme. Teljesen más az egész, mint amit mi megszokhattunk.
Tény, Hawaii is csoda, de valahogy nem érzem annyira különlegesnek, mint az óceániai térséget. Szerintem sokkal színesebb, érdekesebb, egyedibb.
Új-Zéland. Én Új-Zéland fanatikus vagyok, és megadatott az a szerencse is hogy be jártam már az országot. Ha sikerül ott is fogok élni. A Milford Soundon való hajózásnál csak 1 nagyobb élmény van, a Milford track többnapos túrája.
Nem is tudom mi fog meg legjobban benne, távoli, misztikus különleges, amolyan utolsó paradicsom. Hawaii is lehetne az de az USA és a befektetők egy tucat-üdülőfalut csinálták belőle.
En eltöltöttem harom hetet Big Islandon, Kaua'i-n es O'ahu-n, ilyen gyönyörü helyeket meg nem lattam! A termeszet nagyon valtozatos, az ocean oriasi hullamokkal. Orias teknösbekak a tengerparton, mindenfele fajta fokak napoznak a parton. A vegetacio olyan, hogy csak ott leteznek bizonyos növenyek, mashol a vilagon nem. Honolulu hangulata szenzacios, a vulkanok szinten- pl. Kilauea.
De Uj Zeland is valoszinü csodalatos, jövö januarban megyünk oda, nagyon kivancsi vagyok ra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!