Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Kinek miért tetszik a vasút?

Kinek miért tetszik a vasút?

Figyelt kérdés
Főleg vasútbarátok válaszait várom.
2010. aug. 19. 08:57
 1/5 anonim ***** válasza:
Én azért szeretem, mert olcsóbb a busznál, valamint nem vagyok egy helyre kényszerítve, van lehetőségem mászkálni, kimehetek a peronra, kimehetek vécére, átmehetek a dohányzóba... és ha ülök, akkor is több hely van a lábamnak.
2010. aug. 19. 11:06
 2/5 anonim ***** válasza:

Azért mert a kötöttsége - sínek, felsővezeték - ellenére végtelen szabadságot nyújt. A magyarországi vasútak - és minden 1435 mm tengelytávú, helyi közlekedésre rendszeresített közlekedési eszköz pályája - mind átjárhatóak, tehát - elvben, ha a diesel üzemű vagy MÁV pályára alkalmas Kandó rendszerű mozdony húzza - A szegedi 1-es villamos "lábon" eljut Miskolcra vagy Debrecenbe is. Ez az ájárhatóság érvényesül, a volt Szovjetuniót, Finnországot, Spanyolországot leszámítva egész Európára, így a kötöttség ellenére, érként, hajszálérként minden vasútvonal összekapcsolódik, mindenhonnan, mindenhová el lehet jutni. Amíg halad, elsőbbsége van a közúti forgalommal szemben, így a folyamatos haladás a komfort érzetet, a szabadság érzését növeli.

A vonaton fel lehet állni, sétálni lehet - wc is van, ami pszichikai biztonságot nyújt -, és kevés kivételtől eltekintve a mezőkön erdőkön kívül városokat is látunk totálból, illetve ha a vonat áthalad rajtuk, olyan szemszögből tanulmányozhatjuk, mint gyalogosként vagy autósként soha.

A szerelvények jó irányban korszerűsödtek. A gőzvontatású vagy állandóan nyitott ajtajú kocsikban életkortól függően kinek-kinek benne van a múltja, viszont egy piros színű MÁV szerelvényen (Siemens, Stadler vagy Bombadier) utazni, a fenti előnyök megtartása mellett, maga az álom!

2010. aug. 19. 11:45
 3/5 anonim ***** válasza:
A vonaton nincs hányingerem :), és tényleg szellősebb, kényelmesebb, mint a busz.
2010. aug. 19. 13:41
 4/5 anonim ***** válasza:
én is imádok vonatozni, vhogy mindig olyan jó érzés tölt el, ahogy zakatol a vonat. az újabb típusokat ezért is nem szeretem annyira, mert olyan csendesek:-) de az is jobb, mint a busz, ahol eleve hányingerem van. és ezen a közlekedési eszközön van a legkisebb félelem érzetem, pedig volt már részem kisebb vonatbalesetben, másmilyenben pedig még szerencsére nem. és, mint ahogy mások is írták, ott a wc, lehet mozogni, nagyobb a hely, mindenhová elvisz, nézheted a tájat, és mindig történik vmi. legalábbis itthon olyan kalandjaim voltak már vonaton...ezek pedig összehozzák az embereket.
2010. aug. 26. 12:57
 5/5 anonim ***** válasza:
A zakatolást hiányolod? Igazat adok, de azt is mondom, hogy nem baj. Kedden utaztam a RailJet-en, annak a belső kiképzése majdnem olyan mint egy repülőgépé, és a 160 kilométeres sebességet nem is lehetet érzékelni. Ilyen nagy sebességnél a zakatolás biztosan, hogy zavaró lett volna.
2010. aug. 27. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!