Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Magyarországon belül lehet...

Magyarországon belül lehet utazgatni?

Figyelt kérdés
Ciki, de nem követem eléggé a politikát. Azt tudom, hogy tavaly volt egy időszak, amikor a lakóvárosát nem hagyhatta el senki (vagy csak a pestiek?). Mi húsvétkor utazni szeretnénk egy hétre, volán busszal. Van erre most lehetőség?
2021. márc. 17. 11:16
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
32%
#1 nem minden országban lehet utazgatni, pl Angliában se
2021. márc. 17. 17:36
 12/25 anonim ***** válasza:
67%
Az előbb olvastam tán az indexen, hogy elképzelhető nálunk is valamiféle korlátozás... De még semmi hivatalos bejelentés, csak az újságírók latolgatnak...
2021. márc. 17. 17:38
 13/25 anonim ***** válasza:
Miért ne lehetne? Mi nagyjából minden héten megyünk valahova.
2021. márc. 17. 20:34
 14/25 anonim ***** válasza:
50%

Jelenleg a rendelet alapján nagyszülőknél sem lehettek.

Este nyolc és reggel 5 között a bejelentett lakóhelyeden kell lenned. Nem bárhol, ami nem közterület. Tehát szerepelnie kell a lakcímkártyán.

Azt kellene megérteni, hogy a kórházak túlterheltsége miatt van ez az egész. Hogy ne az orvosnak kelljen eldöntenie, hogy ezt elengedem, azt meggyógyítóm. Sajnos családi tragédia történt nálunk. Egyetlen, ismert ember fertőzött meg minket.

Az egyidejű megbetegedéseket kell kézben tartani. És olyan ember is fertőzhet, aki koronavírusos, de semmi tünete sincs, vagy alig-alig. Pl. ha kicsi fáj a torka, és ennyi, nem feltétlenül megy el tesztre, nem marad otthon, hanem megy mindenfelé, és viszi szét a világban a bajt.

2021. márc. 18. 05:53
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

14: pontosan melyik paragrafusból olvasod ki, hogy nagyszülőknél (egyéb rokonoknál) sem lehet lenni???

Közterületen nem lehet lenni este 8 és reggel 5 között.

2021. márc. 18. 09:56
 16/25 anonim ***** válasza:
0%

Nem baj, ha nem keresem meg a magyar közlönyben? Elég lesz a koronavirus.gov.hu oldalra hivatkoznom?

[link]

Itt olvasható:

Este 8 óra és reggel 5 óra között kijárási tilalom van érvényben, mindenkinek HAZA kell érnie este 8 óráig.

De nem én találtam ki, hogyan kell értelmezni a haza szót, ami itt áll.

2021. márc. 18. 10:02
 17/25 anonim ***** válasza:
77%

Aha. Tehát ha valaki (nem bejelentett) albérletben lakik (többszázezer ember), az tkp. illegálisan van a bérleményben....

:-D

Az a "haza" pontosan azt jelenti, hogy nem lehet közterületen. Ennyi.

2021. márc. 18. 10:15
 18/25 anonim ***** válasza:
0%

Nem. Nincs időm visszakeresni most, de itt a gyakorin is adott valaki linket a rendeletről:

bejelentett lakóhely. Állandó vagy ideiglenes.

Több százezer ember úgy lakik albérletben, hogy oda nincs bejelentkezve? Az egész nagy baj.

2021. márc. 18. 10:29
 19/25 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy nagy baj - de ez a realitás.

Plusz még legalább ennyien vannak, akik egyéb okokból kifolyólag nem ott laknak, ahová be vannak jelentve.

2021. márc. 18. 10:37
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy szerinted reális, hogy jön a rendőrbácsi, és végigkopogtat a faluban minden házat, és lecsekkolja a lakcímkártyákat este 8 után...???

:))))))

2021. márc. 18. 10:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!