Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Hogy lehetséges az, hogy...

Hogy lehetséges az, hogy télen is nyaralni voltak egyesek, holott elvileg nem is lehetett?

Figyelt kérdés
Meg miért nem lehet kibírni 1-2 évet, hogy ne utazgassunk külföldre feleslegesen ? Most ha ezen az éven egyszer nem hagyná el az országot az ember, az olyan nagy tragédia lenne? Mindenki be van kattanva, hogy nem tud külföldön nyaralni.

2021. márc. 12. 16:45
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Vannak egyenlők, és egyenlőbbek.
2021. márc. 12. 17:40
 2/9 anonim ***** válasza:
87%
miért ne lehettt volna utazni? csak nem volt ajánlott a külügyminisztérium szerint. dubai és még egy-két ország nagyon várta a turistákat, ráadásul kedvező áron. napi 6-8 gép ment ferihegyről a nyaralni vágyókkal.
2021. márc. 12. 17:57
 3/9 D. Brasco ***** válasza:
88%
Elméletileg nem lehett...de gyakorlatilag igen!
2021. márc. 12. 21:01
 4/9 anonim ***** válasza:
73%
Gyakorlatilag lehetett menni, és az utazás sohasem felesleges. Tudod vannak akik nem rettegnek.
2021. márc. 12. 21:15
 5/9 anonim válasza:
86%

Minden télen elutazunk 1-2(-3) melegebb, trópusi helyre. Én a nyárban érzem jól magam, nem bírnám ki, ha évente 2-3 hónap jutna csak napozni, pihenni a tenger-/óceánparton. Muszáj elmenjek ebből a szürke, esős időből, hogy ne őrüljek meg. Idén pedig nagyon kedvező ajánlatokat találtuk mind repjegy, mind szállások tekintetében.

Viszont az szörny, amilyen korlátoltság van itt az oldalon a külföldre való utazás tekintetében.

Volt kérdés, ahol azt olvastam, hogy tilos elhagyni (!) az országot, sehová nem lehet menni.

Ez nem igaz, ugyanis ha a fogadó ország "nyitva van" és engedélyezett a beutazás, a szállodák fogadhatnak vendéget, akkor a kutyát nem érdekli, hogy te hová mész és minek.

Mindennek utána lehet (és kell is) nézni, hogy mik a beutazás feltételei, milyen tesztek kellenek, ott szükséges-e teszteltetni stb. De olyannal én nem találkoztam az utóbbi 1 évben sehol, hogy magyar állampolgárként TILOS lenne elhagynom az országot.

Sokkal nagyobb biztonságban éreztem magam mind a kétszer most télen a Maldív-szigeteken, ahová csak meghatározott időn belül elvégzett (negatív) PCR teszttel és health declarationnel mehettem, mint a városi Aldiban, ahol tömegnyomor van minden délután és a mögöttem álló Jancsi bácsi úgy köhög, hogy a maszkját lehúzza. :)

Senkit sem veszélyeztettem, minden hazajövetel után a teszteltetés volt az első és utána 10 napig önkéntes karanténban voltam mindig (+ az utazást is jó volt kipihenni).

Neked lehet, hogy az utazás az csak arról szól, hogy az ember semmit nem csinál, egy hétig lődörög a parton, meg vedeli a sört és délbe már a hányását ássa el a homokba, de én szeretem, ha 1-1 út ad valami pluszt is. Ezért én egyikre sem úgy gondolok, hogy felesleges lett volna. Sőt, a tavaly nyári utak is nagyon jól sikerültek!

Azért, mert most próbálják felfuttatni a Balatont, nem fogok egy kisebb vagyont elkölteni ebben az országban arra, hogy a szocreál szállodákban legyek, egyem az agyonolajozott lángost és áztassam magam a Balatonban, hogy aztán összeszedjek valami jó kis bőrbetegséget, ahogy tavaly nyáron jó pár embernek sikerült.. :D

2021. márc. 12. 23:24
 6/9 anonim ***** válasza:
87%
Dubai, Maldiv, Seychelles szigetek, Dominikai koztarsasag 1 negativ covid teszttel engedte a belepest karanten nelkul...meg meg sok mas orszag. Hat igy...
2021. márc. 13. 10:28
 7/9 anonim ***** válasza:
90%
Miert ne lehetett volna? Kell a kikapcs. Nem kell folyton ezen agyalni meg rettegni. El kell engedni es lazulni. Ugyse er semmit az egesz korlatozosdi.
2021. márc. 13. 22:17
 8/9 anonim ***** válasza:
84%
Mi az hogy nem lehetett? Elmentel Becsbe es a vilag minden reszere el tudsz menni. En mar a masodik hosszabb mas kontinenesen levo utamon vagyok es sokkal jobb most utazni mint a natha elott volt.
2021. márc. 14. 02:39
 9/9 anonim válasza:
75%
A kérdés az h mi közöd hozzá..a válasz: semmi.
2021. márc. 14. 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!