Hogy lehetséges az, hogy télen is nyaralni voltak egyesek, holott elvileg nem is lehetett?
Minden télen elutazunk 1-2(-3) melegebb, trópusi helyre. Én a nyárban érzem jól magam, nem bírnám ki, ha évente 2-3 hónap jutna csak napozni, pihenni a tenger-/óceánparton. Muszáj elmenjek ebből a szürke, esős időből, hogy ne őrüljek meg. Idén pedig nagyon kedvező ajánlatokat találtuk mind repjegy, mind szállások tekintetében.
Viszont az szörny, amilyen korlátoltság van itt az oldalon a külföldre való utazás tekintetében.
Volt kérdés, ahol azt olvastam, hogy tilos elhagyni (!) az országot, sehová nem lehet menni.
Ez nem igaz, ugyanis ha a fogadó ország "nyitva van" és engedélyezett a beutazás, a szállodák fogadhatnak vendéget, akkor a kutyát nem érdekli, hogy te hová mész és minek.
Mindennek utána lehet (és kell is) nézni, hogy mik a beutazás feltételei, milyen tesztek kellenek, ott szükséges-e teszteltetni stb. De olyannal én nem találkoztam az utóbbi 1 évben sehol, hogy magyar állampolgárként TILOS lenne elhagynom az országot.
Sokkal nagyobb biztonságban éreztem magam mind a kétszer most télen a Maldív-szigeteken, ahová csak meghatározott időn belül elvégzett (negatív) PCR teszttel és health declarationnel mehettem, mint a városi Aldiban, ahol tömegnyomor van minden délután és a mögöttem álló Jancsi bácsi úgy köhög, hogy a maszkját lehúzza. :)
Senkit sem veszélyeztettem, minden hazajövetel után a teszteltetés volt az első és utána 10 napig önkéntes karanténban voltam mindig (+ az utazást is jó volt kipihenni).
Neked lehet, hogy az utazás az csak arról szól, hogy az ember semmit nem csinál, egy hétig lődörög a parton, meg vedeli a sört és délbe már a hányását ássa el a homokba, de én szeretem, ha 1-1 út ad valami pluszt is. Ezért én egyikre sem úgy gondolok, hogy felesleges lett volna. Sőt, a tavaly nyári utak is nagyon jól sikerültek!
Azért, mert most próbálják felfuttatni a Balatont, nem fogok egy kisebb vagyont elkölteni ebben az országban arra, hogy a szocreál szállodákban legyek, egyem az agyonolajozott lángost és áztassam magam a Balatonban, hogy aztán összeszedjek valami jó kis bőrbetegséget, ahogy tavaly nyáron jó pár embernek sikerült.. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!