A 90-és, a 2000-es, ès a 2010-es években hova járt a felsõközéposztály nyaralni?
Figyelt kérdés
2021. jan. 26. 12:07
2/17 anonim válasza:
Egy darabig a Kanári-szigetek volt a sláger, utána meg Seychelles, Dubaj, Maldív.
3/17 A kérdező kommentje:
Bali? US? Egyiptom?
2021. jan. 26. 20:57
4/17 anonim válasza:
Bali nem rossz tipp, de sokan mennek hátizsákozni is, míg mondjuk a Maldív-szigetek low budget verzióban majdnem értelmetlen. Egyiptom az egyik legolcsóbb all inclusive láblógatós hely. Az USA meg meg attól függ. Egy drága bevásárlókörút New Yorkban már lehet felső középosztálybeli móka, de akkora az ország, hogy nem csak a relatív luxusról szól. A Kanári-szigetek is azóta került le a felső pár százalék térképéről, mióta fapadossal olcsón megúszható, plusz már rég nem számít egzotikusnak. Csomó újgazdag proletár inkább vitorlást tart a Balatonon meg az Adrián, mert ott sokszor elvan nyelvtudás nélkül.
5/17 A kérdező kommentje:
London? Nem mosogatni, hanem nyaralni
2021. jan. 26. 21:14
6/17 anonim válasza:
Persze, mentek mosogatni való tányért csinálni a nagy soppingolás alatt.
7/17 anonim válasza:
Kanári szigetek +1 (90-es években), meg persze síelés minden évben.
Mondjuk én máshová lőném be a felső középosztályt, mint a többiek (lejjebb). Soha egyetlen ismerősöm se utazott ebből a körből a Maldív meg a Seychell szigetekre. Max Kubába.
8/17 anonim válasza:
@7 Egy dagonyázás Varaderóban megoldható nagyjából 400k per kopf áron, ilyet egy jobban kereső szobafestő is megengedhet magának, a középosztály teteje azért ennél jóval feljebb van.
9/17 anonim válasza:
8: de a kérdés az volt, hogy hova mentek el ténylegesen.
10/17 Vág az eszem válasza:
Én a kétezres évek elején ismerkedtem az egyiptomi ötcsillagos AI hotelekkel, az akkortájt ez még menő volt magyar sznobok körében. Osztrák barátnőm volt, ő teljes természetességgel mesélte, hogy náluk ilyenkor trópusi helyekre mennek az emberek.
Aztán megtapasztaltam a téli távoli nyaralás élményét is (Kuba, Zanzibar), és azt kell mondjam, már akkor olyanok szálltak fel ezekre a repülőkre télen, akik tök barnák voltak. Magyarán volt egy réteg, amelyik egyik trópusokról a másik trópusra lézengett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!