A ryanair-nél és a wizzair-nél mennyire veszik komolyan a
kézipogyyász méreteit?
Figyelt kérdés
jövő hónapban utazom mindkét légitársasággal, most először fapadossal és nem tudom mennyire veszik komolyan a honlapjaikon szereplő poggyász méreteket.
Mindkét társaságnál a kézipoggyász maximális mérete: 50X40X20 cm és a magassággal, szélességgel nincs is baj, csak hogy a mélységnek a 20 centi nagyon kevés, és minden gurulós kisbőrönd amiket nézegettem a boltokban minimum 25 cm mélyek.
na már most a kérdésem ugye h ezen az 5 centin szoktak kekeckedni??? vagy inkább vegyek valami nem gurulósat ami biztosan belefér a mérethatárokba?
és még lenne szintén egy kérdésem, hogy a kézipoggyász mellett engednek egy minitáskát felengedni az utastérbe, amibe csak a pénztárcát, repjegyet tudom tenni? tényleg ilyen extra mini, viszont szigorúan egyet ír és nem tudom ezen szoktak e kekeckedni?
köszi előre is.
2010. aug. 14. 20:01
1/5 anonim válasza:
Wizzair-rel már ezerszer utaztam, szó nélkül felengedik a gurulós kisbőröndöket (az enyém is majdnem 30cm vastag). Azért viszont keményen megvágnak, ha ezen kívül akár egy kis retikül van nálad. Szóval az egy darab kézipoggyászt szigorúan veszik. Tegyél be mindent a bőröndbe, aztán fent a gépen már kivehetsz bármit.
2010. aug. 14. 20:17
2/5 anonim válasza:
Én is csak wizz air-ről tudok beszélni, ott 5 centibe biztosan nem kötnek bele. Én hátizsákot viszek mindig, az is több mint 20 centi széles, de még sosem kötöttek belém. Láttam már olyat aki hatalmas túrazsákot vitt fel kézipoggyászként pedig annak aztán egyik mérete sem felelt meg, de olyat is, aki kétszer akkora bőröndöt vitt, mint a megengedett! Ez eléggé zsákba macska azért gondolom függ hogy aznap a melósoknak milyen kedvük van, nekem nem lenne pofám odaállítani, egy hatalmas bőrönddel, de hát van ilyen ember is! 5 centibe biztosan nem fognak belekötni szerintem! Olvasd el miket lehet felvinni mellette. Pl amikor én utaztam 40 fokos meleg volt, és a vastag pulóverem nem fért már a kézipoggyászomba. Fogtam és felhúztam :) Viszont biztonsági átvizsgálásnál levetették mindenkivel a dzsekiket, pulcsikat, szóval fölöslegesen főztem magam vagy negyed órán keresztül! :) Nézd meg mit lehet még kézben felvinni, pl laptop táskát, vagy fényképezőt... Ha viszel azt is, akkor tedd abba az értékeidet!
2010. aug. 15. 12:37
3/5 anonim válasza:
Az utolsó mondatom csak lemaradt...
Ha nem viszel magaddal ilyeneket, akkor olyan bőröndöt vegyél, aminek van elöl egy kis zsebe, amibe beleférnek az ilyenek!
2010. aug. 15. 12:38
4/5 anonim válasza:
Az előfordulhat, hogy belepréseltetik a keretbe. Ha belefér, akkor mehet, ha nem, akkor nem.
2010. aug. 18. 16:53
5/5 anonim válasza:
Utoljára a Ryanair-rel utaztam. Ott Krakkóban egy kartondoboz félét hurcoltak a csekkolások előtt a sorban állók között. Rátolták a bőrödre és az volt a mérce, félelmetes volt egyeseknek, volt egy két utas akit visszaküldtek... A Wizzairnél még ilyet nem láttam 6 hónap alatt, havi utazáskor. Remélem nem is fogok...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!