Lehetséges, hogy valaki dunántúli, nem szegény, nem beteg, és még sosem látta a tengert?
14/21 A kérdező kommentje:
Én dunántúlit kérdeztem...
Na és? Nem te szabod meg a házirendet.
Vannak olyanok, akik a Balaton partja mentén elterülő településen élnek, és még „nem voltak a Balatonon”.
Miért kellene egy Dunántúlinak lemennie egy tengerhez? Bármelyikhez? Vagy bárhová mennie?
Nem elég, ha nem érdekli?
és tudod Buda is Dunántúl, Esztergom is, Szentendre is?
Nem Szombathelynél kezdődik.
Gondolom sztereotípiákból indul ki, hogy "ott gazdagok" "mindenkinek van autója" "műveltek, akik szeretnek utazni" - ja, lehet nagyobb arányban vannak itt az ilyen emberek, de ez nem azt jelenti, hogy mindenki ilyen. Dunántúl nem egyenlő a gazdasággal. Somogy, Tolna, Baranya elég szegény megyék. Még Fejér megyének is vannak lepusztultabb/szegényebb részei (Déli része a megyének+Bicske és környéke).
A tanár, akiről írtam, Fejér megyei.
BP-n meg vannak emberek, akik sosem voltak Budapest határán túl, ha az anyagiak nem akadályozzák az embert, minden csak kedv kérdése, néhány embernek nincs kedve utazni.
24/24 A kérdező kommentje:
Nem, csak a dunántúlinak jobban kéznél van Horvátország.
Igen, pl. egy tatainak annyira kéznél van, hogy még Budapest is közelibb. Ja. kb. 530 km.
De jó, ne szórakozzak veled. Nagykanizsa is 300 km.
Legalább 3 óra autóút. Baromi közel van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!