Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Wizz air-nél a poggyász...

Wizz air-nél a poggyász max.32kg lehet - de ez túlsúllyal együtt? Hány kg van benne a kifizetett poggyászdíjban, mennyi felett kell túlsúlyt fizetni?

Figyelt kérdés
2010. aug. 10. 15:40
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
oké, hát ha ez van a honlapjukon akkor tényleg így van. úgylátszik állandóan változtatnak :)
2010. aug. 10. 17:01
 12/20 A kérdező kommentje:
De legalább pozitív irányba;)
2010. aug. 10. 19:33
 13/20 anonim ***** válasza:
igen, ez nekem is meglepő de örülj neki :)
2010. aug. 10. 19:49
 14/20 anonim ***** válasza:

dehogyis...

"Ön jogosult utasként 32 kilogrammnyi feladott poggyász szállítására csomagdíj fejében" azt jelenti hogy csomagdíj fejében, benne van a szövegben.

15kg ingyen van. fapadosoknál általában 15kg, rendes menetrendzserintinél v charternél 20 (kivéve ha nagyon messzire mész, akkor lehet 25 v 30 pl Ázsiába , de nem mindne cégnél)

utána 15 euró/kg (de minimum 8 euró, mint bárhol máshol, az a minimum díj, ha jól emlékszem 15 euró volt a wizznél)

én is mentem wizzel, de átutazóba messzire, Frankfurton keresztül, és 34kg-m volt, 2kg kipakoltam (szerencsére apu ott volt és hazavitte különben ki kellett volna dobnom),és a lány nagyon rendes volt csak 5kg-t számlázott nekem

a túlsúlyt csak dombornyomott kártyával lehetett fizetni a ferihegy 1-en , készpénzzel nem.

jobb ha 2 kisebb táskát visztek.

2010. aug. 10. 20:20
 15/20 A kérdező kommentje:
Igen, csomagdíj, az 4200.- körül van, azt kifizettem. A kérdés az volt, hogy hány kilótól kell rá túlsúlyt fizetni. Időközben megtaláltam az oldalon-csak a foglalásnál írja ki-hogy e díj ellenében adhatok fel max 32kg csomagot. Tehát mindegy hogy 5, 18 vagy 32 kiló a poggyász, a poggyászdíjjal már lerendeztem, nincs túlsúly. A 32 feletti csomagot viszont nem szállítják.
2010. aug. 10. 20:47
 16/20 anonim ***** válasza:
Ez így van! Nincs már 15 meg 20 kilózás. Valahol írja a honlap azt is, hogy eltörölték ezt a szabályt, és alaposan megemelték a poggyászdíjat, ha jól tudom most tavasszal! Én nyár elején utaztam velük, akkor olvastam, és kicsit hőbörögtem is amiért drágább volt a poggyászdíjam mint maga a repülőjegy (több mint 8 ezer oda vissza). Viszont az pozitívum, hogy így két fő cuccát is egy csomagba lehet pakolni, nem kell duplán fizetni!
2010. aug. 10. 22:12
 17/20 anonim ***** válasza:
Nem hinném hogy 4200 ft-tal megúszhatnánk az egészet. Mert akkor két poggyászt simán egybe csomagolok (a másik utasét is) hogy max 32 kg legyen, és csak egyszer fizetem ki a 4200 ft-ot. Azért ők sem hülyék. Úgyhogy csak figyelj oda arra a 15 kg-os súlyhatárra, vagy sok túlsúlyt fogsz fizetni.
2010. aug. 11. 12:53
 18/20 haiah válasza:
Nos,beleolvastam a fórumba és elbizonytalanodtam, így nem sajnáltam felhívni a légitársaság ügyfélszolgálatát (225Ft/perc)és kb. 5 perc várakozás után megkaptam a választ.A 32kg. túlsúly fizetése nélkül feladható, ezt fedezi a kifizetett csomagdíj. A fiam két hét múlva repül Turkuba,ott lesz egyetemista és nem utolsó szempont, hogy mennyi cuccot vihet magával, hiszen csak karácsonykor jön haza először.
2010. aug. 11. 22:02
 19/20 A kérdező kommentje:
:) Na igen, ezt kellett vonla tenni, valóban, de ez az emelt díjas szám visszatartott. Lelki szemeim előtt megjelent a fél órás várakozás lehetősége és az azzal járó telefonszámla...
2010. aug. 12. 07:08
 20/20 anonim válasza:
én most fogok utazni a wizzairrel, és nekünk kellett fizetni a poggyászért, nem volt díjmentes. ezért csak 1 bőröndöt viszünk ketten, ugyanis 8ezer valamennyi volt az 1 főre eső poggyászdíj..
2010. szept. 10. 01:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!