Óceánjáró hajó állás vélemények?
Csak egyetlen mondatodat emelem ki: 'Mennyire hat ki a koronavírus erre a munkakörre?'
Neked semmi fogalmad nincs a teged korulvevo vilagrol, hireket nem olvasol, gozod nincs rola mit okozott a turizmusban a jarvanyhelyzet. Egyszeruen elkepesztonek, vagy inkabb tragikusnak tartom hogy valaki ennyire tudatlan legyen. Ne indulj el sehova, mert kb. mar az elso utcasarkon rossz iranyba fordulsz be es a repuloter helyett a sertezhizlaldaba ersz...
"Tudom, hogy az elején 7-8 hónapig csak kevés fizetés lesz, és a "legrosszabb" munkákat kapnám, de motivál a tudat, hogy van továbblépési lehetőség és világot is látok. Mit gondoltok? "
Azt gondolom hogy egy teljesen tájékozatlan bohóc vagy,aki azt hiszi,hogy na most ő majd megcsinálja a szerencséjét......mindezt ugy,hogy azt sem tudja hány óra van délben.
Most tekintsünk el attol,hogy a virus helyzet miatt gyakorlatilag megszűnt az a dolog,hogy turizmus,raadasul globalis szinten,es biztos lehetsz benne,hogy nem egy csettintésre fog ujra beindulni.De a lényeg,igen kuli utolso szar munkad lesz,piri pénzért,csöveskedhetsz 3 masik emberrel egy kabinban,magánélet nulla,de legalább tudod majd magad nyugtatni ezzel a baromsággal amivel amugy a többi másik is,hogy "világot látok" .......nem fogsz te ott latni semmit csak a reggeli kelest a robot munkat,meg aztan ejjel az ágyat ahogy holt fáradtan bele zuhansz....az előbbre lepesről meg annyit,hogy majd az elején rádbízzák az üres pince kulcsát,aztán ha eleget robotolsz akkor a 120. senkiből akár a 119. is lehetsz.......nagy kaarrier.....
Szerintem meg ha majd beindul, egy kalandnak jó lesz. Most ugye nem nagyon van hajós munka. Gondolom amerikai hajóra mennél. A magyarok általában felszólgálók, bárosok vagyakarítók lesznek. Neked a housekeeping-ben van tapasztalatod, ha tetszett akkor folytasd ott is. Nincs olyan, hogy krumplipucolás meg alja munka. A housekeeping-esek elsö szerzödés alatt általában a nyilvános, közös területeket takaritják, pl éttermek, bárok, folyosók stb és a másodikban meg a kabinokat. Ott jobb a pénz. De igen, lehet világot látni. A kabinok meg csak 2 személyesek.
Régen voltam én is és kemény volt, de hatalmas élmény.Puhányoknak nem való. Tudni kell dolgozni, nagy a tempó és lelkileg is keménynek kell lenni.
A turizmus uj formai nem szunnek meg, de speciel a couple of cruise tipusu vakacio jon vissza legeslegutoljara. Egy hatalmas osszezart kozosseg egyeb fertozo betegsegeknek is melegagya, de a Covid mindent felulmul.
Egyebkent a legismertebb cegek is hirhedtek arrol, hogy mennyire kizsakmanyoljak a munkaerot. Persze magyarkent a rettento alacsony fizetesekhez szokva meg van ertelme, de eddig egy ismerosom sem tudott semmit felmutatni a vegen, csak nem volt vesztenivalojuk, es keves szabadidejukben lattak tenyleg olyan helyeket a vilagbol, ahova nem tudtak volna eljutni.
Szerintem ket evig biztos, hogy barmi mas johet szoba.
Nekem van egy ismerősöm, ő kb 15 évvel ezelőtt 2 évig volt amerikai hajón. Azt mondta, nagyon kemény, sok meló, de ő élvezte az utazást, hogy sokfelé járt, amikor lehetett, kiment a városba, ahol kikötöttek. Hazajött és vett 2 lakást a munkabéréből, ma kiadja őket és nem dolgozik.
Ha fiatal lennék, mennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!