Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Szerintetek hogyan hozzam ki...

Szerintetek hogyan hozzam ki Angliába a kiskutyust?

Figyelt kérdés
Kiskutyát (tacskót) szeretnék tartani Angliában, viszont drágállok kiadni érte 1200-2400 fontot, ezért inkább otthonról szeretnék hozatni. Tudom, hogy 21 hetes koráig kell várjak vele, amíg utazni lehet vele (meg féregteleníteni, chippeltetni, útlevelet készíteni kell neki), mert akkor kell beadni neki a veszettség elleni oltást, viszont a COVID miatt nem tudom, hogy oldjam meg. Otthon már előbb odaadják a kiskutyákat, mint 21 hetesen, én pedig nem tudok eddig várni, amíg kihozhatnám magamhoz Angliába. Szerintetek kérjek meg valakit, akár szülőket, hogy foglalkozzanak vele 21 hetes koráig, aztán küldessék ki utánam? Vagy nem tudom, hogyan tudnám megoldani, hogy lehetőleg velem utazhasson vissza az úton, hogy ne egyedül kelljen még ilyen fiatalon úgy, hogy össze-vissza csinálna maga alá. Vagy meg tudnám már úgy venni a kiskutyát, hogy majdnem kihozható volna?

2020. szept. 16. 22:31
 1/8 anonim válasza:
41%
Azt ugye vágod, hogy ott eb betegségek miatt karanténba kerül, és neked kell fizetned? Sokat.
2020. szept. 16. 23:13
 2/8 anonim válasza:
85%

Nem kerül semmilyen karanténba, ne beszélj hülyeséget első.

Itthon egy állatorvos kell írjon papírt, hogy egészséges a kutya. Utána akár egy maszek fuvarossal is kihozathatod, átengedik a határon.

2020. szept. 16. 23:18
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
hozz el angliai menhelyről, fajtamentőtől.
2020. szept. 17. 09:29
 4/8 anonim ***** válasza:
20%

Az itthonit beadod állatmenhelyre, odakinn meg kiveszel egy másikat.

De az is járható út, hogy az itthonit kitömeted és kiviszed magaddal.

2020. szept. 17. 12:26
 5/8 anonim válasza:

Töltse be a 3 hónapot, akkor nagyon vigyazz rá utazzon melletted kényelmes hordozóba.

Szerintem nem lesz gond.

Kutyapelenkát rakj bele esetleg egy plüssöt és itasd meg közbe.

2020. szept. 17. 13:03
 6/8 anonim ***** válasza:
91%

Autóval sok módon kijuthat a kutya. Én azért személy szerint fuvarozónak nem adnám oda szerencsétlen állatot, szerintem jobb érzésű el se vállalja. Pláne ilyen fiatalon, képzeld el milyen trauma annak a nyomorultnak 1800 kilométert egy furgon hátuljában dobozok között a saját ürülékében hánykolódni - mert hogy a fuvarozó nem fog 1 óránként félreállni és pisiltetni arra azért vegyünk mérget.

Fapadosok közül szerintem csak az Eurowings visz állatot, ha jól emlékszem 9 kilóig lehet a "kézi poggyászod" és mehet fel veled. Drágább lesz, mint a te jegyed, az egyik barátom pont most vitte a macskáját magával Stockholmba. Dupla annyi volt a cica, mint a kettőjük jegye! Nagyok közül Lufthansa tudom hogy visz, British Airways is, de ők az utastérbe nem engednek állatot, csak oda, ahova a bőröndök kerülnek a csomagtérbe.

Én személy szerint saját magam autóval vinném ki a kutyust, akkor végig ott vagyok vele, meg tudok állni ha kell, tud pisilni, tudunk sétálni egyet-egyet, etc. Az út nem vészes, egy estét kell aludni valahol Németországban, és amúgy két nap alatt le lehet tolni.

A kutya egyébként a tenyésztőtől már 8 hetesen chippelve, útlevéllel jön.

2020. szept. 17. 21:27
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Természetesen nem szeretném én sem hogy egyedül utazzon a leendő kutyám ennyi időn keresztül. Utána jártam de vannak autósok akik engedik, hogy ne is kelljen ketrecbe lennie a kutyának és utazhat veled. Ez elég jó hír.

Viszont én tényleg úgy tudom, hogy 21 hetesen kaphatja meg az első oltását és csak azután hozhatom ki magammal külföldre. Ez nem így van? Szerintem az a 8 hét az nagyon korai lenne.

Csak ezért nem tudtam hogyan oldjam meg, ha tényleg 21 hét - de szüleim vigyáznának rá addig aztán én 21 hetesen haza repülnék és elhozatnám.

2020. szept. 20. 18:42
 8/8 anonim ***** válasza:

Nem 21 hét, az már nagyon késő, ha akkor kapja az első oltását.

[link]

2020. szept. 20. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!