Mi történik most azokkal a magyarokkal, akik nyaralás céljából jelenleg külföldön tartózkodnak és a bejelentés előtt szeptember elseje után szándékoztak volna hazajönni?
Ugye szeptember elsejétől megszigorítják a határátkelést, kötelező karantén vár minden hazatérő magyar állampolgárra.
Mi a helyzet azokkal, akik most külföldön nyaralnak és eredetileg tovább tartózkodtak volna kint, mint szeptember 1.
Megváltozik hirtelen a nyaralási terv? Új repülőjegyeket kell venni? Korábban hazajönnek? Vagy bevállalják a 2 hét karantént?
4-nek.
Ez nem igaz. Épp most olvasom a kormány.hu oldalon ami hivatalos oldal, hogy 2 hét karantén vagy 2 negatív teszt. Nincs sehol leírva, hogy csak magyar tesztet fogadják el.
Persze a index.hu vagy a 24.hu oldal ezt írja, ezzel rgatva mindenkit. De ez nem igaz. A tévében is most volt a sajtótájákoztató, ott sem mondta Gulyás Gergely ó, hogy csak magyar teszt a jó
" Így fő szabály szerint szeptember 1-jétől külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, csak indokolt kivételekkel, a biztonsági szabályok megtartása mellett. A külföldről hazatérő magyaroknak pedig 14 napig - vagy mindaddig, amíg két nap különbséggel két negatív tesztet nem tudnak bemutatni - karanténba kell vonulniuk - ismertette, jelezve, hogy a fertőzések többségében külföldi eredetűek."
forrás: kormány.hu
#5: "Kérdésre közölte: szeptember 1-jétől csak magyarországi tesztet fogadnak el, csak ezt vehetik biztosnak."
8-nak:
Ezt olvasom én is. Mutasd már meg, hol van leírva, hogy csak magyar tesztet fogadnak el? Mert én nem találom sehol.
7-nek!
Miért írsz ilyen hülyeséget? hétfőn repültem haza Angliából Magyarországra. A 2 negatív tesztet már akkor is kérték a határon. Ha valakinek nincs, akkor piros cetlit kapott vagyis 2 hét karantén. Mivel hirtelen kellett utazmnom, nem volt 2 tesztem. Leszálltam a gépről hétfőn reggel. Megkaptam a piros cetlit, majd telefonszámot, hol tudok tesztet kérni. Még ott a reptéren kértem időpontot. 24 órás teszt eredményest igényeltem. Kedden reggel kihozták. Rögtön közölték, hogy az eredmény negatív. Szerda reggel kihozták a másikat is. Az is negatív lett. 2 napig voltam karanténban-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!