Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Az átlag magyar évi hányszor...

Az átlag magyar évi hányszor megy nyaralni?

Figyelt kérdés

2020. júl. 28. 07:53
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
58%

@10 Nyilván ezen a fórumon jellemzően olyanok jelennek meg, akik a következő két csoportba tartoznak:

Most szeretnék elkezdeni a rendszeresebb utazást

Vagy

Már utazásőrültek és rengeteg időt és pénzr szánnak erre.

Sokkal több a gyermektelen fiatal, akik elég jó beosztásokban dolgoznak, átlagon felüli fizetésért.

Nem reprezentatív, amit itt látsz.

Egy átlagos magyar család (jelentsen az átlagos bármit, de akit érzésre átlagosnak mondanánk, mondjuk egy pedagógus házaspár két gyerekkel) évi 0-1 alkalommal nyaral. Balaton, Horvátország, Görögország, ilyesmi. Meg néha 1-1 kirándulás.

2020. júl. 28. 13:08
 12/14 A kérdező kommentje:
átlagos házaspár az az én szememben pl bolti eladó + gyári munkás + 1-2 gyerek
2020. júl. 28. 13:17
 13/14 anonim ***** válasza:
0%

Ma Magyarországon akkora a szórás, hogy "átlagos család" nincs is. Drasztikusan az álláslehetőségek határozzák meg. Rengeteg embernek igénye sincs rá. Rengeteg embernek olyasmit jelent, amire én nem is vállalkoznék. "tengerparti nyaralás" - odamegyünk, reggel ki a partra, tömeg, este egy jó vendéglő - és haza. Vagy "városlátogatás" - valami jó bulizós hely, nap közben lötyögünk, este nagy pörgés valami tömeghelyen, jó berúgunk, délig alszunk. Aztán haza. Hogy mi van a városban, környékén - miért van valami?

Lehet menni évente 7-8-szor. Az kérdés, azt túrának nevezném-e. Mert ugye a felkészülés is idő (ha érdekel az épített és természeti környezet), az ottlét is idő, meg dolgozik is az ember. És 200 km-nél messzebbre nem mennék pár napra. Pár ezer kilométerre pedig minimum 20 napra. Nem éri meg kevesebb (nem pénzben, időben).

Az átlagmagyar utazhat néhányszor. De hogy ebből mennyi a tartalmas ottlét, amitől több lez az ember, az nagy kérdés.

Olvasom itt az úgynevezett utazásőrültek kérdéseit. "hová mennétek két hétre x ezerből?" - nem szoktam ilyenekre válaszolni. Hová? "Neked bárhová, hiszen nem érdekel a hely, nem is értenéd, ha sorolnám." Körülbelül így néz ki.

Nem gondolom, hogy a magyarok rosszabbak más nemzeteknél, talán csóróbbak. De például a a Louvre-ban a Mona lisa előtt tolongó ezrek(!), akik mikor közelebb férnek, egy telefonfénykép a fejek fölött és nyomás a következő állítólagos hírességhez - hát ezért a szobából kimozdulni se érdemes.

Az olaszok tudják mi ennek ellenszere. Először féltem tőle, de fenomenális. Kicsit macerás, de megéri.

2020. júl. 28. 19:54
 14/14 anonim ***** válasza:
1 max 2, ahogy hallottam, sokan most úgy csinálják, hogy 1-1 alkalom különböző hónapokban, mert egy hónapban nem telne 1-2 hét nyaralásra egyben, így elmennek mondjuk júniusban és augusztusban is 1 hetekre.
2020. aug. 4. 12:58
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!