Repülővel gyakran utazók?
Nem annyira vészes :-)
Fontos, hogy semmi olyan ne legyen nálad amibe beleköthetnek. Ilyen pl. a folyadék (100 ml átlátszó zacskoban felvihetsz), kisolló, éles tárgynak látszó dolgok stb. (Részletes infó: [link] A csomagjaidat átvilágítják, nem mindig kell levenni a cipőt, ált. csak akkor ha olyan a cipő amiben el lehet rejteni dolgokat. Főleg a bakancs, elegáns férficipők, magassarkú ami gond lehet. De ha levetetik veled az sem gáz, már a sorban látszik, hogy mindenki veszi le a cipőjét. Nem kellemes, inkább mondjuk vicces a szitu :-) A ruhánál fontos, hogy ne legyen nálad fém, mert az becsipog. Zsebedből vedd ki az aprót mert az is gyakran becsipog. Az ővet általában le kell venni.
Ha mégis becsipogsz félrehívnak (de nem egy elzárt szobába) és mégegyszer átvizsgálnak. Ilyenkor gyakran végigmotoznak, de annyira nem kellemetlen. (Ált. nőket nő, férfiakat férfi). Néha kérik még, hogy nyisd ki a csomagod. Az egész nem megalázó nem azt mondom, hogy kedvesek, de nem gáz.
Vigyázz még arra, hogy ne legyél ideges. Az gyanús lehet. Én pl. eleinte féltem a repüléstől, mindig tiszta ideg voltam mondanom se kell, hogy mindig átvizsgáltak. (Levetkőzni nem kellett)
Gondolj arra, hogy a biztonsági ellenőrzés a Te érdeked is. Nem kellemes ha megnézik az ember személyes holmiát, stb. de ha nem viszel ki olyan dolgot ami gyanus akkor nem lesz semmi gond.
Ez a meztelenül is látó gép, nekem új még nem találkoztam vele Ferihegyen, aztán ki tudja igazából mi történik ott.
Összeségében szerintem ez miatt ne hagyj ki egy nyaralást :-)
Semmi vetkőzés nem lesz. Elmondom, hogy velünk mi volt, nem rég jöttünk haza Görögországból a barátommal.
Szóval, Ferihegyen leadod a bőröndödet, a kézipoggyásszal átsétálsz egy folyosón, ott a kézipoggyászt és mindent ami a zsebedben van (rágó, mobil stb) ráteszed egy műanyag tálcára, az övet is le kell venni, és levetethetik veled a cipődet is, ezt is egy tálcára kell tenni. a tálcákat a cuccaiddal "megröntgenezik" te eközben átsétálsz az átvizsgáló kapun. abban az esetben, ha becsipognál beterelnek egy kb 2 m-re lévő öltözőfülkeszerűségbe, ahol egy biztonsági ember áttapogat. ha nő vagy, akkor nő végzi. nála van egy kézi készülék, amit "végighúz" rajtad, és így megtudja, hogy hol van az, rajtad ami becsipogott. nekem a köldökpiercingem volt. ezután esetleg átküld még egyszer az átvizsgáló kapun, hogy más nem csipog-e még. ha minden oké, akkor felveszed a cipőd+öved, összeszeded a cuccod és mehetsz. a kézipoggyászban nem lehet szúró-vágó eszköz és folyadék, ha van benne, akkor azt elveszik.
ennyi az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!