Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Szerintetek most melyik lenne...

Szerintetek most melyik lenne biztonságosabb?

Figyelt kérdés

Előrebocsátom, hogy a kérdés szigorúan elméleti jellegű. Nem megyek sehova, és mást sem buzdítok erre.

De ha adottak lennének a feltételek, hogy a jelenlegi helyzetben utazhassunk autó nélkül, ti egyénileg vagy csoportosan mennétek? Tekintsünk el attól, hogy az utazási iroda által szervezett út drágább, mások igényeihez kell igazodni stb., ezt mind tudjuk. De biztonság szempontjából szerintetek melyik kisebb rizikó? Ülni egy csomó idegennel repülőn-buszon-vonaton, mindig másokkal, ahányszor elmentek a szállásról valahova. Vagy ugyanazzal a 40-50 emberrel összezárva lenni napokig? Kíváncsi vagyok a véleményetekre.

2020. ápr. 7. 18:21
 1/10 anonim ***** válasza:
Korona idején egyik sem, mert nem utazunk sehova senkivel. Csomó szálloda bezárt, látványosságok, múzeumok szinte kivétel nélkül, más országokban a kijárási korlátozás, egészségügyi ellenőrzés is sokkal szigorúbb, mint máshol. Nemzetközi vonatok és buszok nem járnak, repülők is csak el- illetve hazahordják az állampolgárokat, az egy-két még üzemelő járatra meg itthon még lehet, hogy feljutsz, de a fogadó ország nem biztos, hogy beenged egyáltalán vagy bevág 2 hétre karanténba. Belföldön sem lesz ám ilyen lazaság, ha ennyire leszarják az emberek (lsd Balaton). Szervezett út meg nincsen, sorra mondják le a meglévőket is, úgyhogy ez nem is játszik jelenleg.
2020. ápr. 7. 18:43
 2/10 anonim ***** válasza:
Minél kevesebb a kontakt, annál kisebb a transzmisszió esélye. Ilyen egyszerű, Magyarul ha beültök négyen a családból egy kocsiba, az biztonságosabb, mintha 40, egymáshoz viszonylag közel élő ember utazna együtt, ám mèg ez utóbbi is biztonságosabb , mint egy 160 személyes repülőgép, tele a világ mInnen tájáról érkezett emberekkel.
2020. ápr. 7. 18:49
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

1-es válaszoló, olvasd már el rendesen, írt a kérdező, hogy szigorúan elméleti kérdés. HA valaki utazna most (tök mindegy hogyan, hova és miért, mert nem ez a lényeg), melyik lenne a biztonságosabb.

Szerintem ugyanazzal a 40-50 emberrel összezárva lenni biztonságosabb. Ahogy te is írod, az egyéni szervezés révén sokkal több emberrel kerülnél kontaktba, mert több járművet használnál. Ha köztük repülőt is, az akár 150-250 másik ember is lehet, és akkor még utána jön a vonat, busz... Oké, hogy a 40-50 emberrel több ideig lennél összezárva, de szerintem még mindig az a jobb.

2020. ápr. 7. 21:12
 4/10 anonim ***** válasza:
43%

3-as, te is olvasd már el rendesen, hogy a kérdező pl szervezett utakról ír, amik jelenleg nincsenek, ahogy Bp-ről repülőjárat is alig. Nehogy már én legyek a szemét, hogy arra is felhívtam a figyelmét, hogy mèg ha ki is jut az országból, akkor fennáll a karantén veszélye és hogy nálunk leálltak a nemzetközi buszok és vonatok. Kinek MUSZÁJ most utaznia, akinek nem oldja meg pl a munkáltatója? Ha elmegy autóval, az megint más, de az a kérdezőnek nem opció.

Értelmetlen a kérdés egyszerűen a MOST szócska miatt. Mert

Most nincs olyan, hogy “adottak a feltételek”.

2020. ápr. 7. 21:26
 5/10 anonim ***** válasza:
43%
Ja és most ne az kerüljön elő, hogy biztos idős rokonnak mennek segíteni az ország másik felébe, mert nagyon nem ez jön le a kérdésből, és nyilván a kérdező is említette volna, ha ez a helyzet, mert elég fontos.
2020. ápr. 7. 21:28
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Elméleti kérdés, teljesen elméleti síkon.

Ez olyan, mintha pl. azt kérdezné tőled valaki, hogy "te megölted volna Hitlert 1939-ben, ha lett volna rá lehetőséged?" Mindenki tudja, hogy nem volt rá lehetőséged, és soha nem is lesz, de attól még egy elgondolkodtató kérdés és értelmesen meg lehet válaszolni. Ahogy ezt a kérdést is, hiába tudja mindenki, hogy a jelenlegi helyzetben nem fog megvalósulni.

2020. ápr. 7. 21:44
 7/10 A kérdező kommentje:

#3, köszönöm a válaszodat!

(Mindig meglepődök, hogy milyen sokan vannak, akik nem értik meg, ami egyértelműen le van írva, pedig megszokhattam volna már.)

2020. ápr. 7. 22:36
 8/10 A kérdező kommentje:
#4, nem muszáj. Ezért is az a kérdés második mondata, hogy NEM MEGYEK SEHOVA. Csak gondoltam, eljátszhatnánk a gondolattal.
2020. ápr. 7. 22:38
 9/10 anonim ***** válasza:
Egyenileg. A csoport tagjai max a konkret utazas alatt lesznek egyutt, a többi időt külön toltik, más emberekkel kerülnek kapcsolatba.
2020. ápr. 8. 06:38
 10/10 A kérdező kommentje:
#9, neked is köszi!
2020. ápr. 8. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!