Közterületen házakról készült fotót meg lehet-e osztani közösségi portálon?
Na most ezt beírtam, milliónyi találatot adott ki a google.
Valószínűleg teljesen rendben van, nem kell miatta aggódni
#9 voltam
Rengeteg különböző oldalon van erről - valószínűleg többnyire egyszerű emberek által készített - felvétel.
Amiről ennyi képtalálat van (amit nyilván google-n keresel meg), azt azért elég valószerűtlen, hogy nem lehetne közzétenni...
Itt gyakorlatilag egy klasszikus turistalátványosságról van szó (sejtettem amúgy, hogy valami ilyesmi lesz).
amióta a hírekben annyit foglalkoztak vele az új PTK, meg aztán a GDPR miatt, azóta már mindenki tudja, hogy neki jogai vannak és tiltakozhat, az meg már nem is érdekli, hogy pontosan mik ezek a jogok és hogyan is működnek. hőbörögni és okoskodni mindenki szeret akár félinformációk alapján is, a valódi jogforrásoknak meg szinte senki nem néz utána. de még ha jól tudod, akkor is mit csinálsz egy ilyen tiltakozóval? leállsz vele jogászkodni, miközben nem érdeklik a tények?
jogászok és intézmények közt is rengetegen vannak, akik kimondottan haszonélvezői annak, hogy sokan nincsenek képben és nem néznek utána, mert lehet nagy mellénnyel hülyeségeket állítani és mivel mások úgyse néznek utána, a másik elfogadja és beletörődik, hogy az legyen, amit ők akarnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!