Harry Potter kiállítás a "közelben? " akár külföld? Merre van ilyen?
A londoni van a legközelebb szerintem.
Az autóhoz miért ragaszkodsz? Kb fejenként 8 ezerért 2 óra alatt Londonban lennétek. Persze jó előre le kell foglalni a belépőt és a repjegyet, szállást is utána. (utóbbi 2 később is ráér)
A legközelebbi igazán látványos hely, a londoni stúdió. Ha megtehetitek, érdemes megnézni, de hiába szépítették az előttem szólók, ez teljesen más árkategória, mint egy budapesti szabadulószoba, vagy akár egy autós látogatás az egyik szomszéd országban.
A repülőjegy csak akkor ilyen olcsó, ha fapadossal mentek, kevés holmival, és az időpontban rugalmasak vagytok. Általában a hétköznapi, ünnepekhez és iskolai szünethez nem kötődő, üdülési szezonon kívüli repjegyek a legolcsóbbak.
Emellett szállást kell foglalni, és megoldani a helyi utazást, étkezést, belépőt, ami többe fog kerülni, mint a repjegy.
Ki lehet fogni egy napos utat is (tehát hajnalban indul a gép és késő este vissza). Ezen sokat spórolhattok, de szerintem nem éri meg. Ha időben szeretnél a reptérre érni, akkor csak az utazás 6-8 óra, és ebbe nem számoltam bele a reptértől a stúdióig tartó utat. Egy lelkes rajongónak nem nehéz egy egész napot eltöltenie ezen a helyen, ezért nagyon rossz, ha néhány óra után rohanni kell a repülőre.
Londonba akkor éri meg elutazni, ha megtehetitek, hogy rászántok néhány napot és mást is megnéztek. Akár a forgatás helyszíneit a városban.
Autóval elérhető kiállításról nem tudok. Mit is állítanának ki egy ilyen helyen? A tárgyak igazából nem léteznek. A forgatás kellékei a londoni stúdióban vannak kiállítva. Másolatokat önmagukban, kiállításként kevesen nézegetnének. Budapesten van több tematikus szabaduló szoba, és néha összejövetelek rajongóknak. Ezekről a Facebookon találsz infót.
Bár nem kiállítás, de Pesten a The Magic nagyon jó, Harry Potter témájú étterem, remek ételekkel, bájitalokkal, hangulatos zenével, lebegő gyertyákkal, ötletes mosdó kivitelezessel;D
Illetve nem rég nyílt a Repülő Seprű, ott meg nem voltam, de csak jót hallottam róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!