Melyik ország a kedvenced? Melyikben érezted a legjobban magad (az ország szépsége, hangulata, emberek kedvessége miatt)?
Szentpéterváron éreztem magam eddig a legjobban. Gyönyörű és nagyon segítőkészek, barátságosak az emberek. De Oroszország más részein még nem jártam.
Másik nagy kedvencem Horvátország.
Két nagyon-nagy kedvencem van:
1. Anglia, azon belül London. Évente kétszer utazom oda, nem tudok betelni vele. Mindig mikor ott vagyok, elvonatozom már városokban is, rengeteg helyen voltam már Anglián belül, és számomra minden gyönyörű. Az embereket is szeretem, ezer barátom van, na meg a színházak... Jajj, alig várom, hogy megint menjek.
2. USA. Ide sajnos ritkábban tudok eljutni, hiszen azért drágább egy ekkora utazás, főleg hogy ha már ott vagyok, akkor több helyre is szeretnék eljutni. Idén megint tervezem, az eddigiek közül, ahol jártam (keleti és nyugati part több városa is) az abszolút kedvenc Los Angeles volt.
Nekem is Ciprus. Egy Erasmusos félévet töltöttem ott, két hete jöttem haza. Azóta tudom, mi a honvágy, nagyon vágyom vissza.
Bejártam az egész szigetet, minden város másért jó, Ayia Napa bulik, pörgés, Larnacán a csodaszép sétány, strandfoci, strandröpi, jó éttermek. Paphoson a gyönyörű természeti adottságok, Nicosia pedig a legérdekesebb város, ahol valaha jártam.
Tervezem, hogy később odaköltözöm. :)
Egyébként, a 10 kedvenc városom, ahol élnék, ezek: (egy országból max egy város, Mo-n kívül, és ez nem rangsor)
1. Nicosia (vagy akármelyik másik nagyobb ciprusi város)
2. New York
3. Isztambul
4. Marbella
5. Róma
6. Amszterdam
7. Belgrád
8. München
9. Bécs
10. Párizs
A nagyobb városok közül nekem egyedül London nem tetszett. De az nagyon nem :D Nem bírom a borús, esős időt, és eddig 5/5-ször az fogadott Londonban :D
Magyarország. Elsősorban a költészete, irodalma és gyönyörű nyelve miatt.
"Magyarország messzire van.
Magyarország hegyeken túl van.
Onnan, rigókkal, éneklőkkel,
Jönne rövidke szoknyácskában,
Hajnal volna,
Szellős,
Világos,
Szép, tiszta üllők csengenének.
Uram, nem látta Magyarországot?
Tudom, nehéz a nyelve.
Tudom, nehéz a szívem.
Lányok, sokan, szaladnak,
Akár a reggeli szél,
Hajuk lobog a keleti égen.
Ő pedig kövér kalácsot fon,
Karcsúbb ő a liliomillat estéli árnyékánál.
Ott ősz van,
Kicsike kertjeinkbe
Zörgő, száraz virágokat ültet
Az Úr."
(József Attila)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!