Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Hogyan lehet évi több alkalomm...

Hogyan lehet évi több alkalommal utazni?

Figyelt kérdés

Gyerekkorom óta minden vágyam, hogy lássam a világot. Nem akarok úgy meghalni, hogy nem láttam ezt a gyönyörű Földet, amelyre születtem. Nekem ez az életem értelme. De egyelőre éves szinten 1 nagyobb utazást és max. 1 hétvégi közelebbi országba történő kiruccanást tudok megengedni magamnak. Ez viszont nagyon kevés. Látom utazással kapcsolatos fb. csoportokban, sokan alsó hangon 3-4 helyre eljutnak/év, de rengetegen akár közel 10 országban is járnak/év. :O Ez csak pénz kérdése lenne?

Én már akkor boldog lennék, ha évi 3 utazást be tudnék szorítani, a 10 és efölött kizárt sajnos. Szerintetek min múlik?

2020. jan. 11. 08:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%
Ajánlom figyelmedbe a Hogyan menjünk világgá? című könyvet. Inspirációnak kitűnő!
2020. jan. 11. 08:57
 2/11 anonim ***** válasza:
46%
hasonló probléma. Én évi 2 hónapot töltök utazással egyben, ez mindössze 2 max 3 országot jelent, nekem vannak 2 hetes és 1 hónapos országot most az egy hónaposakat csinálom és így jön ki az évi 2-3 ország. Idén lesz egy 1 hónapos és most először egy kéthetes is.
2020. jan. 11. 09:08
 3/11 A kérdező kommentje:
2.! Megkérdezhetem, hogy ez mennyibe kerül Neked? Tudom sok mindentől függ.
2020. jan. 11. 09:11
 4/11 Sunshinedoll ***** válasza:

Én ebből a szempontból szerencsés vagyok, mert a munkám miatt legalább évi 1-2-szer külföldre kell utaznom, illetve élnek barátaim idegen országokban is, ha őket megyek meglátogatni, csak az utazást kell állnom meg a költőpénzt.

Nyilván, aki évi 10-szer megy, az pénz kérdése is, mert még ha szuper olcsón is jut hozzá az ajánlathoz, akkor se jön ki kevésre összesen.

Egyébként meg kinek mi a prioritás, én is egyszer eldöntöttem, hogy mostantól többet utazok, és akkor ruhavásárolgatás helyett (amit addig csináltam rendszeresen) inkább félretettem a pénzt és elutaztam belőle. Nem mondom, hogy ennyi mindenkinek elég rá, mint mondtam, viszonylag szerencsés helyzetben vagyok, hogy sok helyre tudok menni minimális áron, van repülőtér a városomban viszonylag jó úticélokkal, és Budapestre is egyszerű az eljutás.

Illetve nyilván az is más, hogy kinek mennyi szabija van és hogy osztja fel. Van, aki 1-2 hónapra szeret utazni, nyilván kevesebb helyre fog tudni elmenni, mint aki hosszú hétvégéket szán erre. Nekem a munkám és a barátaim elfoglaltságai miatt inkább a rövidebb, max 1-hetes utazások jutnak általában, nyilván nem kerül annyiba, mint egy 1 hónapos út, viszont akkor emiatt több rövidebb külföldi utam van.

2020. jan. 11. 09:29
 5/11 anonim ***** válasza:
Nekem távmunkám van, és sokszor csinálom, hogy elutazom egy pár hétre vagy hónapra ide vagy oda.
2020. jan. 11. 11:22
 6/11 anonim ***** válasza:
két hónap kettőnknek 1.2-1.8M között szokott alakulni
2020. jan. 11. 11:35
 7/11 anonim ***** válasza:
69%
Elsősorban pénzkérdés, de ha van egy kis szerencséd, ki tudsz fogni jó ajánlatokat. Ajánlom az Utazómajom facebook-oldalt.
2020. jan. 11. 12:51
 8/11 anonim ***** válasza:

Idén hatszor megyek külföldre, amik így jöttek össze:

- nyertem Erasmus+ pályázattal, ezért megyek Spanyolországba

- a levelezőtársam meghívott magukhoz Dániába

- az állami program keretében két hétre kimegyek Skóciába

- családilag eltöltünk hét hetet Horvátországban

- az iskola finnországi utazást szervezett, amit a szüleim fizetnek nekem

- a barátnőimmel elvonatozunk egy hétre Olaszországban, ahol kempingezni fogunk.

Persze, én könnyen beszélek, a szüleim támogatják ezeket, saját zsebből ezek talán negyede összejönne. Nem tudom, milyen anyagi helyzeted van, de utazásokat egész olcsón is meg lehet úszni. Például tavaly is mentünk el így a barátnőimmel, és akkor egy hétig szendvicseken és pizzaszeleteken éltünk és kempingeztünk. Ezeken nagyon sokat tudtunk spórolni.

18/L

2020. jan. 11. 16:38
 9/11 anonim ***** válasza:
@8 Relatíve kevesen járnak budapesti alapítványi sulikba, ahol minden szülő minimum felső-középosztálybeli.
2020. jan. 11. 19:33
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem egyszerű, mert amíg az ember fiatal kevés a pénze. Utána kisgyerekkel nem érdemes messze menni. Nagyokkal már lehet, csak úgy meg piszok drága. Mi már el tudunk néha szakadni a gyerekektől, mert nagyok. Így van 1-2 családi utazás, meg legalább egy kettesben. Nem egyszerű megszervezni, mert én havonta max egy hetet tudok kivenni, a gyerekeknek viszont csak nyáron jó. Ha az őszi/tavaszi szünet nem arra az egy hétre esik, ami nekem jó, akkor azt buktuk.

És értelemszerűen van anyagi vonzata is, nem kevés.

Tudom, most nagy divat lett utazni akár a világvégére is, de érdemes szerintem reális célokat kitűzni magunknak. Azért mert más megteheti, hogy évente több hónapot utazgat milliós költségvetéssel, az nem jelenti azt, hogy te vagy én is megtehetjük. Inkább legyenek elérhető céljaid, amiknek örülni tudsz, ha sikerülnek, mint hogy egész életedben amiatt bánkódj, mert nem utaztad be pl Dél-Amerika minden országát.

2020. jan. 11. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!