Filmekben mikor arra hivatkoznak hogy csak "két nap járásra" van innen, akkor nagyjából hány km távolságra gondolnak?
200 km kicsit sok lesz.
A normal gyalogtempo kb. 4 km/h ora. Napi kb. 10 oraval szamolva (hiszen ejszaka nemigen jar senki es pihenni is kell), az maximum 40-50 km naponta.
#3: Idióta!
Bár nem tisztem megvédeni az 1-est.
Amúgy többnyire nem gyalog, hanem lovon teszik meg a távot.
Egy napi járás max. 25-30 km. Régen a sorozatterhelést nézték, kényelmesen elindultak, délben csárda, még egy darabig délután, de ugye sötétben már nem megyünk. És nem lehet egy nap a végkimerülésig menni, mert másnap is kell egy kis erőnlét.
A római légióknak az erőltetett menet kb. 30 km volt naponta, ez a reális szám.
6/6 Jó válasz!
A filmben lehet gyalogos, szekeres, vagy hátaslovon megtett út is. Szóval azt javaslom, nézd meg a film következő jelenetét, ha az aktuális infó idegesít :)
Egy napi járás 28-30 km.
Ez az ami átlag ember számára kényelmesen teljesíthető. Vagy ahogy az előttem szóló írta, egy "felpakolt" katona elmegy ennyit egy nap.
Én teljesítmény túrákon szoktam menni, 40-50 km az már egész napos program és eléggé nyomni kell neki. Vagy túráztam több naposokat is 10+ kg hátizsákkal, ott erősen lecsökent a teljesítményem 20-25 km körülre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!