Keleti pu - Liszt Ferenc repülőtér taxival?
Googel a barűátod, elég értelmesen le vannak írva a tarifák.
Szorozni pedig valószínűleg tudsz.
Azon még nem gondolkodtál, hogy veszel egy átszállójegyet, kb 500 forint, azzal elmész a Nagyvárad térig, onnan meg jár a 200E busz?
Tudom, nem olyan elegáns, mint 8600 Ft-ot adni egy taxis hiénának, de egy próbát megérne.
Talán még jobb emberré is válnál tőle.
A taxi 6000 Ft-tól indul, forgalomtól függ, hol a teteje. Mindenképp rendelt taxival menj, a droszton álló hiénàk garantáltan lehúznak.
Összehasonlításképp: egy átszállójeggyel 600 Ft alatt megúszható ugyanez tömegközlekedéssel, kèt átszállással. De egy atszallasos utvonal is van, úgy 1250 Ft. Igaz, ez fejenkénti ár, míg a taxiba négyen is beférnek, ha nincs sok csomag.
Mondjuk én másik városból szoktam taxival menni a repülőtérre. Nem azért, mert olyan "elegans". Egyszerű okai vannak:
-nem fog késni. Ha hajnali 3ra rendelem, akkor 3/4 3kor már ott lesz a ház előtt, ha azt mondom, este 9re akarok a repülőtérre érni, akkor fel 9re ott lesz velem.
-a sofőr segít a csomagokkal. Nem nekem kell cipelni, beteszi a csomagtartóba, kiveszi.
-gyerekkel a tömegközlekedés remalom, pláne ha sok a csomag mellé.
Mondjuk az is igaz, hogy mi kb mindig ugyanazzal az ismerős sofőrrel utazunk, aki ha épp nem ér rá hasonlóan megbízható kollégát küld maga helyett. Való igaz, a vonat és buszjegy többszöröse az út, de nekem megeri
Már bocs, de azt fikázzuk már, aki a kérdésre válaszolt!
És főleg nem kéne lekezelni, elítélni valakit, mert taxizik!
Urambocsá’, hogy nem akar mondjuk egy 25-30 kg-os bőrönddel végigutazni a fél városon vagy épp éjjel akar menni, mikor elég ritka és nem is túl bizalomgerjesztő a Keleti környékén a tömegközlekedés.
Mostanában többször taxiztam egy fix útvonalon, szintén egészségügyi okokból. Aki éppen jött, ahhoz szálltam be. Kb. 3000 Ft-os út, eddig az eltérés 100 Ft-on belül volt. Szóval elég megbízható a rendszer.
Amúgy én semmi pénzért nem szállnék fel a tömegnyomoros reptéri buszra, pláne mert két átszállás kellene, hogy elérjem. Inkább rendelek minibuszt vagy taxit. A garasoskodást pedig végképp nagyon rühellem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!