Mit kell feltétlenül meglátogatni ha Szkopjéban járunk?
Én most voltam két napot. Sok "kötelező" látnivalóról azért nem tudok beszámolni, de jó volt ott lenni, békés hely és elég olcsó, viszont elég bizarr élmény.
A főtér környéke (Macedónia tér) a rengeteg hatalmas szoborral szerintem minden turistát lenyűgöz izgalmas csúnyaságával. Giccsparádé az egész, historizáló, monumentális alkotásokkal, igen ízléstelen összeállításban. Viszont megdöbbentően érdekes a város. Érdekes a Teréz anya emlékház, a folyó túlpartján egy hangulatos kis bazár is van és egy várrom, érdemes felmenni. Emellett van pár szép templom, plusz egy-két érdekesebb múzeum (pl. Macedón Szenvedés Múzeuma). A közeli Matka-kanyonhoz is érdemes kimenni egy délutánra, illetve a közeli hegytetőre a Szent Kereszthez. Ez kb. két napnyi program, sokkal többet szerintem nem érdemel a város.
Macedóniában Ohrid környéke érdekesebb a tóval, az igazán szép.
Mennyi időre mennétek? Kérdezz nyugodtan :)
Maximálisan egyetértek az előttem szólókkal.
Én semmiképpen nem hagynám ki Suto Orizariban Európa legnagyobb cigány közösségének a meglàtogatását. Teljesen más élmény, mint amire számítasz, mert ez nem egy végtelenül lepattant szegregátum,hanem egy élő település és jól észrevehető kulturális sokszínűséggel. A minimálprogram az ottani, meglehetősen nagy piac meglátogatása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!