Más is van, aki évek óta még csak strandon sem volt?
Gyógyfürdőben ugyanúgy klóros a víz stb.
Termálfürdő és gyógyfürdő nem strand (?), mert én erre céloztam...
A gagyi helyeken klórozzák valóban. De én nem járok gagyi helyekre. Ha elolvastad a hsz-em világosan leírtam, hogy én nem járok strandokra. Semmi élvezetes nincs benne hogy egy csomó proli meg az őrjöngő neveletlen purdéik között klóros vízbe áztassam magam, amitől fél óra után begyullad a szemem meg viszket a bőröm a sok hülyegyerektől meg a tenyerem.
"egy csomó proli meg az őrjöngő neveletlen purdéik között"
Azért ez sok mindent elmond rólad. De egyébként még a fekete színű gyógyvízet is klórozzák valamilyen szinten, nehogy azt hidd. Meg a legtöbb fürdőben csak gyógyvíz van és azt hígítják valamilyen szinten... Nm a csapvízű városi strandokra értettem...
Egyébként én eddig csak Hévízen láttam csak gyógyvízet, bár ott is már nyitottak a gyereke felé belső részekkel. Mindenhol így van, én még nem láttam olyat, hogy csak feket gyógyvíz legyen valahol, kisebb nagyobb mértékben hígítják. Rudasba meg hasonlóba is jár több fajta ember. És minden fürdőnek van már külső része, az meg ugye "strand".
Azt hiszed a tengervíz tisztább, nincs benne "kaka"? :DDD
Én szoktam egyedül strandra menni. Mióta felújították a Dagályt, az a kedvencem. Senki nem néz rám hülyén. Csak te gondolod, hogy mindenki veled foglalkozik.
A Balaton pedig szép és tiszta. Aki nem így gondolja, az kezeltesse a fóbiáját. Nekem egy ismerősöm pl. mindig azt mondta, hogy így meg úgy milyen hülyeség a Balatonra menni, aztán kiderült, hogy csak fél vezetni a zsúfolt autópályán...
7:
Ez így nem egészen igaz. Magyarországon élő vízbe csak tisztított szennyvíz kerül kevés kivétellel (ahol a szennyvíz és az esővíz egy rendszerben van, ott előfordul nagyobb esők esetén, hogy tisztítatlan szennyvíz folyik az élő vízbe). A Balaton öntisztulása pedig elég jó, a sok strandoló is jelentéktelen szennyezést termel a vízmennyiséghez képest, előszezonban még a parton is ihatnál a vízből. Az átlátszóság pedig nincsen arányban a tisztasággal, ugyanis a Balaton a szezonban a felkavart iszaptól és a homoktól nem átlátszó, megjegyzem szezonon kívül jóval átlátszóbb.
De pl. ezzel szemben Rijekában simán beleengedik a kikötőnél, egyes strandoktól nem messze a tisztítatlan szennyvizet, és mellesleg még ott is átlátszó, sokat mondjuk ott sem számít, tényleg csak csepp a tengerben.
Ha a Balaton vízminőségétől taetasz, akkor az alaptalan fóbia.
Személyesen mondjuk én a hegyi tavakat szeretem legjobban (karintiai tavak vagy a bohinji tó), azok a legtisztábbak, és átlátszóak is, a tengerrel szemben meg kellemesebb bennük úszni, a legalja nyaralókból is kevesebb akad (bár Bohinjt mostanában elárasztották a kulturálatlan emberek).
A gyógyvizeket meg persze, hogy klórozzák, minden medencés vizet klórozni kell, mert viszonylag kis mennyiségű vízbe megy be sok ember. Mondjuk bajod nem lesz tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!