Feladtam egy levelet postán Chilébe! Elsőbbségivel eggyüt adtam fel. Mennyi idő alatt érkezik meg kb?
Csak tipp, mivel nem vagyok szakértője a témának. EU-ban 1-2 nap a kézbesítés, szerintem Dél-Amerikába kb. 8-12 nap lehet.
Majd, ha megkapta a címzett, megírhatod a megfejtést. :)
Hát azaz igazság hogy én a levelemet 1 hónappal ezelőtt adtam fel Chilébe. Pontosan Június 11. én.
Tegnap volt napra pontosan egy hónapja....
Nagyon remélem hogy a jövőhéten már mindenképpen megkapja a levelem.... :/
Ez a 8-10 nap elég kevés, Olaszországba érkezik meg 10 nap alatt:)
Szerintem hamarosan meg kell érkezzen Chilébe:)
Érdekes amit az utolsó válaszoló írt. Azért az a 11 hónap elég durva! Küldtem már Afrikába levelet de 1 1,5 hónap múlva megkapták. :O
Am Chilei ismerősöm még a mai napig nem kapta meg, lehet csak én vagyok egy kicsit türelmetlen, meg persze Chile nem éppen itt van. Ha nem találják a címzettet vagy nem kézbesíthető gondolom akkor visszaküldik. Ráírtam hogy From/Return address, csak egy kicsit aggódok nehogy elvesszen.
Egyébként ma már a Postának nincsen kimondott Légiposta szolgáltatása, helyette van az elsőbbségi. De az elsőbbségi levél az úgye légipostán megy remélem, nem pedig teherhajón viszik el ezt Chilébe.
"Ha nem találják a címzettet vagy nem kézbesíthető gondolom akkor visszaküldik"
Van rá némi esély. :))
"De az elsőbbségi levél az úgye légipostán megy remélem, nem pedig teherhajón viszik el ezt Chilébe."
Szinte biztos, hogy minden levelet repülővel visznek el. Valószínűleg azért nincs külön légiposta, mert úgyis azzal megy.
Én Tunéziából küldtem egyszer levelet haza, az kb. egy hónap volt. Szerintem a leveled pár nap, max. egy hét alatt eljutott Chilébe, és ott lassult le kicsit az útja. Ha nagyon fontos levél és ilyen helyekre megy, mint Dél-Amerika, Afrika, stb., akkor érdemes valamelyik nemzetközi céggel küldeni, nem a helyi postákkal.
70-es években a Togóból Ghanaba küldött távirat előbb elment Párizsba, majd onnan Londonba, végül kb. 2 hét után megérkezett Accrába. Egyszerűbb lett volna kivinni a levelet a buszpályaudvarra, s ott megkérni valakit, hogy vigye el a levelet, s adja fel Ghanában. Vagy egyszerűen átmenni a határon -pár km- s Aflaoban (ghanai határállomás) feladni a levelet.
-A Dél-Afrika, Ghana, Togo útvonal se semmi. Úgy látszik sok minden nem változik a világban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!