Melyik jobb és biztonságosabb? Kolumbia, vagy Venezuela?
Legfőképpen a közbiztonság, és az életszínvonal érdekelne. Hogy melyik fejlettebb, melyik JOBB.
Akár úgy is, hogy ott élni.
Biztonságos?
A kolumbiai leírást már láttam, de a venezuelai leírás ráillene például Albániára vagy pl Szíriára is. Nem? (a mostani szíriai helyzettől eltekintve)
De nem gondoltam volna hogy ennyire veszélyesek...miért van ez?
Drog, kokain ültetvények, korrupció, szegénység, banda háborúk.
Ezek miatt veszélyes.
Albániába mennek turista utak, azért az közel se olyan veszélyes mint Amerikának ez a része.
Egy utazási iroda honlapjáról:
"Albánia közbiztonsága átlagosnak mondható, a többi mediterrán országhoz hasonlóan."
Most tényleg egyformán veszélyes, vagy vala melyik jobb?
Venezuelában magyar közösség is él.
De melyik biztonságosabb?? Kolumbia, vagy Venezuela? Bogota vagy Caracas?
Venezueláról a wikipedia semmi különlegeset nem ír, Kolumbiáról meg ennyit :
"Álvaro Uribe elnöksége alatt, aki megválasztásakor a FARC és a hozzá hasonló bűnöző csoportok elnyomását ígérte, a biztonsági helyzet javult. Az emberrablások száma csökkent (a 2000-es 3700-ról 2005-ben 800-ra), a gyilkosságok száma több mint 48%-kal csökkent 2002 júliusa és 2005 májusa között, a terrorista gerillák száma pedig 16 900-ról 8900-ra csökkent. Ez együtt járt a gazdaság és az idegenforgalom szerencsés növekedésével. De a 2006–2007-ben lezajlott botrányok megmutatták, hogy a múltban is, ma is kapcsolatban állnak kormánytisztviselők és politikusok - főleg a kormánypártból - az AUC-cal és más paramilitáris csoportokkal."
Kolumbia mára nagyot változott ebből a szempontból, előnyére. Bogotá mára kevésbé számít veszélyesnek, mint Budapest. Vidéken vannak olyan őserdei területek, amit érdemes elkerülni a gerillák miatt, de amúgy Kolumbia egy szerethető, barátságos országgá vált mára.
Venezuela a teljes lerohadás állapotában van, Caracas pedig a világ legveszélyesebb nagyvárosai közé tartozik.
Mindkettő veszélyes, mindegy, hogy Bogotá mennyit fejlődött az elmúlt időben.
Én csináltam egy nagy prezentációt Kolumbia helyzetéről, rengeteget olvastam az ország történelméről,hogy miért alakult ki a mai politikai helyzet, beszéltem kolumbiaiakkal is akik meséltek sokat. Hát én be nem tenném oda a lábamat, turistának sem.:S
Sajnálom, biztos vannak nagyon szép helyek Kolumbiában és Venezuelában is, de az életem biztonsága többet ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!