Hogyan kaphatnék zöldkártyát?
Figyelt kérdés
Lehet, hogy nagyon nagy utaságot kérdezek de úgy nem kaphatok zöldkártyát hogy leteszek valami vizsgát? Bármilyet letennék (pl. ilyen vizsgára gondoltam hogy tökéletesen beszélni a nyelvet stb.). Lehet nagy butaságot kérdeztem, mert nem nagyon tudom hogy megy ez de házasodni biztosan nem akarnék és aztán a zöld kártya lottón se hiszem hogy kihúznának.. ://2012. máj. 30. 12:52
1/9 anonim válasza:
Nincs vizsga. Ha lenne, mindenki letenné, az pedig ártana. Vagy zöldkártyalottó vagy házasság vagy munkavállalás, esetleg rokon által lehet megkapni. Ezek közül mind nagyon hosszú folyamat, talán a házasság a legrövidebb eljárás ezek közül.
2/9 A kérdező kommentje:
:// köszönöm :(
Valaki nem tudna nekem írni olyan munkákat amivel tuti kapnék zöldkártyát?
2012. máj. 30. 14:48
3/9 anonim válasza:
Tuti munka nincsen. Manapság nagyon nehezen szerezhető meg a zöldkártya, munkavállalás útján, mivel az USA-ban is rengetegen keresnek állást, és a legtöbb amerikai cég nem akar pénzt és időt áldozni egy külföldire. Én Londonban dolgozom programozóként, az egyik kollégámat, aki dél-koreai volt, felvette egy amerikai cég, de az a srác egy zseni volt, olyan szinten profi volt, hogy az már fájt. Ő kereste a legtöbb pénzt a beosztottak között, a főnök tanácsára próbálta meg az USA-t, és fel is vették 100.000 USD-os éves fizetéssel. De mondom, nagyon ritka az ilyen, mert nagyon jónak kell lenned valamiben, ha munka utján akarsz kijutni.
4/9 A kérdező kommentje:
Húú az nem semmi :)) na az ilyeneket nagyon irigylem. Szerintem én akkor le is mondhatok erről.. :/
2012. máj. 30. 15:00
5/9 A kérdező kommentje:
egyébként ha mondjuk amerikába felvennének egy egyetemre akkor az hogy működne? Csak akkor vehetnek fel ha lenne zöld kártyám, vagy illegálisan lennék ott, vagy később talán megkapnám? Vagy hogy működik?? :))
2012. máj. 30. 15:04
6/9 anonim válasza:
Egyetemre felvehetnek, ahhoz csak tanulóvízum kell, ami a legkönnyebben megszerezhető vízum, "mindössze" igazolni kell azt, hogy rendelkezel megfelelő mennyiségű pénzzel a tanulmányaid finanszírozása miatt. Ugyanis az USA-ban eszméletlen magasak a tanulás költségei, egy év költsége mindennel együtt simán belekerülhet 40-60 ezer dollárba is. Egyébként aki ott diplomázik, több eséllyel indul a munkaerőpiacon, de a tartós kinn maradáshoz kell olyan céget találni aki felvesz és intézi a papírmunkát. Ugyanis ha téged mondjuk egyetemre vesznek fel, ami 4 év, akkor az egyetem megkezdése előtt 30 nappal léphetsz be az országba és a befejezést követő 30 napig el kell hagynod az országot.
7/9 A kérdező kommentje:
Aha értem köszi, de ha kint tanulnék mert ez ugye nem egy olcsó mulatság akkor közben dolgozhatnék is? Úgy értem valami diákmunkaszerűséget kint, ilyeneket lehet? :))
2012. máj. 30. 15:26
8/9 anonim válasza:
Dolgozhatsz az egyetem alatt, de ennek szigorú szabályai vannak. Maximum heti 20 órát dolgozhatsz.
9/9 A kérdező kommentje:
aha, értem. Hát akkor az az igazság hogy max. álmodozni lehet mert ez soha az életben nem fog össze jönni :/ Ezek szerint Amerikainak születni kell.... :// Azért köszi mindent :))
2012. máj. 30. 15:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!