Mit ajánlotok annak, aki Miami-ba utazik? Milyen látványosságot, nevezetességet?
Voltam párszor ott.
- Mindenképpen kerüljétek el a néger negyedeket!
(Adnak térképet, amin be van jelölve!)
- mindenképpen menjetek le Key-Westre !
Ha van még kérdésed írjál.
Sziasztok!
Én írtam fejjebb, hogy voltam néhányszor Miamiban.
Még nem tudom, hogy mikor megyek ki újból,
bár akadálya nem lenne, mert ismét megkaptam az újabb 10 éves USA vizumomat.
(...egyedül -barátnő nélkül- meg nem szeretnék menni, mert úgy nem az igazi.)
Szóval ha N.Y.-ból mész, én a helyedben megállnék Orlandóban.
Ott vannak a gigászi csodaparkok: a Disney, Universal, See World stb...
Ezeket semmiképpen sem hagynám ki.
(Mindegyikben voltam már többször is.)
Arról nem is beszélve, hogy csak néhány órás autóút innen az egyik irányban a Mexikói öböl, avagy ellenkező irányban pl. a NASA,
avagy a 24 órás autóversenyeiről híres Daytona-beach.
Ha Orlandóból bérautóval mentek tovább, akkor krokodilfarmtól kezdve, az 1 dolláros kirakodóvásárokon át minden félével lehet találkozni út közben.
Mi is mentünk légcsavaros hajóval, és a krokodilok, csak úgy kapdosták le a fejüket a víz alá.
Még Miami előtt van az egyik létező legszebb floridai település, Fort Lauderdale.
Leírhatatlanul pazar környék, a színesen térkövezett, szökőkutas utcáival, és a házak előtt parkoló yachtokkal!
Amúgy innen lehet olcsón áthajózni a Bahamákra is.
(Nekem tévedésből elírták a rep.jegy foglalásomat, és amikor reklamáltam, nem csak, hogy azonnal kijavították és elnézést kértek, hanem adtak egy kétszemélyes bahamai kirándulást búfelejtőnek. Hát így is lehet ügyintézni!)
Miamiban javasolnám a gps használatát, mert könnyedén el lehet tévedni a sokszintes, ide-oda kanyargó útkereszteződésekben.
De itt már jártál...
Természetesen a Key-Westre is könnyebb kitalálni gps-el.
Oda egy, az óceán közepén futó országút vezet.
Leírhatatlan élmény, hogy autózol az úton úgy, hogy jobbra hajókat látsz magad mellett, balra meg a delfineket.
A szabályokat érdemes betartani, mert műholdról figyeli a rendőrség az autósokat!!
Néhány szigeten is átvezet az út, ahol lehet látni a sok ezer magánrepülőt, meg persze mindenféle látványosságokat.
Az út legvége a Key-West, ami egy mulató negyed.
De itt van Hemingway háza is, az ötujjú macskáival.
Este a romantika jegyében, ezrek mennek ki a partra, gyönyörködni a naplementében.
Na kész regényt írtam...
Nagyon szépen köszönöm ezeket a hasznos sorokat! :)
A legutolsónak a teljesitése sajnos kivitelezhetetlen (miszerint lehet romantikázni a naplementében) de azért egyedül sem lehet rossz megnézni. :)
Busszal indulok New York-ból (tudom, hosszú út lesz :S )
Átkell szállnom Washington Dc-ben és Orlandóban is, ahol 2-2 órás lesz a várakozás. (igy ezekből a városkákból is igyekszem felkészülni).
Autó végül is lesz, de azt a host családom használja
majd, nekem marad a busz,és a lábam. :P
Tavaly az utolsó pillanatban (az utazás előtti napon) derült ki, hogy tudok menni, igy akkor nem készüétem fel Miamiból, de most nem szeretnék ebbe a hibába esni. :)
Ja Miami beach-en leszünk a Green diamond-ban.
Gps. sajnos nem áll majd a rendelkezésemre, de van szám, és talán a milló darabkából álló google map is a segitségemre lesz. :)
Ti mit néztetek meg Miami-ban? Tudnál valamit ajánlani Miami Beach környékén? Ha nem, az sem gond, mert igy is sokat segitettél!!! Hálásan Köszönöm
Lenne még valami.... Melyik kikötőből indulnak a hajók a bahamákra? Mennyi időt vesz igénybe a hajóút?
Mégyegyszer köszünüm a sok segitséget!
Szép napot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!