Kezdőoldal » Utazás » Dél-Amerika » Amazonas vidékét ismerők:...

Amazonas vidékét ismerők: Brazíliába borzasztóan veszélyes még úgy is elutazni, ha ott helyi vezetők segítségét kéri a szólóban utazó, hogy mindenhova vigyék ugyan el őt... De (!) az összes veszélyes, vagy gyanús területet kerüljék el?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy az itteni hozzászólók egy részének furcsa lehet ha valaki nem a nagyvárosokat és nem a felkapott helyeket szeretné megtekinteni, hanem mindig - Európán belül is - olyan helyekre utazott el elsődlegesen (hol társasággal, hol legtöbbször egymaga) mely helyek/területek természetközeliek voltak, illetve ahol a természettel többé vagy kevésbé együtt élő embereket kívánt megismerni. Az amerikai kontinensen még nem jártam soha, Brazíliát boldog-boldogtalan messzire elkerülendő kategóriába sorolja (nem egészen ok nélkül), ennek ellenére az Amazonas vidékét nagyon nagy vágyam megismerni, és az ott élő népcsoportokat szintúgy.

A fent felvázolt segítséggel elkerülhetőek lennének az "előbb lő aztán kérdez, vagy inkább nem is kérdez" típusba tartozó alakok és a veszélyes - vagy minimum gyanús - környékek?

(Újabb használható ötleteket/javaslatokat örömmel és szívesen olvasnék. Vagy ha vannak olyan weboldalak, fórumok, esetleg magyarok videófelvételei, ahol a fentiekkel, illetve magával Brazíliával kapcsolatos észrevételeiket/javaslataikat osztják meg - azok linkjeiért is rendkívül hálás lennék!)

Köszönöm, ha végigolvastad.

dec. 7. 18:30
 1/8 anonim ***** válasza:
73%
Medve, vigyázz, medveszély! Sapkasálkesztyű, transzszibériai Bering-kalauz...
dec. 7. 18:33
 2/8 A kérdező kommentje:

Amazonas? Medve?

A fegyveres bandák helyett te ettől a medvétől tartasz, ami egyébként is a tengerszint felett tizennégyezer méter magasan él?

[link]

dec. 7. 19:13
 3/8 A kérdező kommentje:
Láb, csak a mobilom mindent - a jót is - javítja...
dec. 7. 19:14
 4/8 anonim ***** válasza:

Kétszer voltam brazíliában, az első alkalommal szervezett dzsungel/amazonas túrán voltam (helyi cégnél fizettem)

A második alkalommal egy barátommal ketten mentünk, ekkor díj helyet felkerestünk, nagyvárosokban és kis eldugott helyeken is

Soha sehol nem volt rossz tapasztaltunk (férfiak vagyunk)

Nyilván a favelakat elkerültük

dec. 8. 03:40
 5/8 anonim ***** válasza:
53%
Sok fegyveres medve.
dec. 8. 08:18
 6/8 anonim ***** válasza:
55%
Brazília a nagyvárosokon kívül (Rio, São Paulo, Fortaleza….stb.) semmi veszély nincs, egy fantasztikus ország! Nekem a nagyvárosokban sem volt soha, semmilyen negatív tapasztalatom, de észnél voltam. 5x jártam ott, a leghosszabb idő 3 hónap volt. Amazonasba leginkább csak szervezetten tudsz menni. Vannak erre szakosodott tour agency-k, általában 5 nap, szállással és teljes ellátással az esőerdő közepén. Nem olcsó mulatság, de ha azt nézed hogy 500-600 USD-ben benne van minden, akkor szerintem megéri. Még sose voltam ott, de Amazonia régóta bakancslistás nálam is. Neten tudsz keresgélni, de szerintem Manausban rengeteg erre szakosodott turista iroda van (általában onnan indulnak ezek a túrák). Viszont, ha a vadvilágot szeretnéd látni, én jobban ajánlom a Pantanal-t, főleg száraz évszakban. Nagyobb esélyed van látni állatokat, vagy ha mindenképp egyénileg túráznál, akkor az Atlanti-esőerdőt a São Paulo és Rio közti partvidéken. Nem veszélytelen ugyan, de ott túrázgattam egyedül is.
dec. 8. 11:02
 7/8 anonim ***** válasza:

"Brazíliába borzasztóan veszélyes még úgy is elutazni, ha ott helyi vezetők segítségét kéri a szólóban utazó, hogy mindenhova vigyék ugyan el őt.."

Ha ilyen bődületes fszságok gondolsz, akkor talán nem neked való az "egzotikus" országokba való utazás.

Messze nem csak Brazíliában lehet amazonsai dzsungeltúrákra menni, sőt. Szerintem a Peruban mennek a legtöbben erre a programra Iquitosból.

Én Leticiában voltam egy kolumbiai út során, ott van egy "mini unió", ahol a brazil oldalon lévő városba (Tabatinga) és a perui területekre is szabadon, útlevél nélkül átmehetsz. A túrák színvonalától függően napi és fejenként 70-100 dollártól kezdődően a határ a csillagos ég. Legalább 4 napos túrát javaslok és olyat, ahol valami faházban szálltok meg a dzsungel közepén, nem egy kiépített vendégházban.

dec. 8. 17:43
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha igazi dzsungeltura kell akkor azt nem Leticiaban, Puerto Maldonadoban vagy Iquitosban talalod meg. Az pl az ecuadori Yasuni-ban van ahol satrazol a dzsungelben.
dec. 8. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!