Kezdőoldal » Utazás » Dél-Amerika » Mit csináljak, ha nagyon...

Mit csináljak, ha nagyon félek a repüléstől?

Figyelt kérdés

1000x repültem már és soha nem paráztam. Tavaly viszont LosAngeles felé hatalmas turbulenciába kerültünk és annyira megijedtem… Zokogtam, sírtam, stb. és még mindig 9 óra volt hátra az útból. Hatalmas sokkot kaptam azon az úton és vissza sem akartam jönni… Hazafele úton folyamatosan remegtem sírtam (pedig 13 óra volt a menetidő).

Az idei karácsonyt es szilvesztert MEXICOban töltjük az egész családdal. Az út Svájcból 9 óra lesz. RETTEGEK, pedig mindent elolvastam már a témában…

Tudnátok esetleg tippeket adni, hogy mit tehetnék? Nyugtatót nem vehetek be!

nov. 29. 22:46
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Menj el regressziós terápiára,sokat segíthet a fóbián.
dec. 2. 12:46
 12/19 anonim ***** válasza:
77%
Orulj neki inkább hogy ennyi pénzetek van
dec. 2. 13:08
 13/19 anonim ***** válasza:
60%
Ne repülj.
dec. 2. 14:52
 14/19 anonim ***** válasza:
32%
Egy hisztis, elkényeztetett, eltartott kis picca vagy.
dec. 3. 15:24
 15/19 anonim ***** válasza:

Szerintem neked egy problémád volt mielőtt kiírtad volna a kérdést: hogyan tudnám közölni a gyk magas homlokú közösségével, hogy Mexikóban fogunk az egész (ki tudja mekkora) családdal nyaralni, valamint, hogy már jártam LA-ben, úgy hogy ne vegyék észre, hogy dicsekszem.

Ugye tudod, hogy nem sikerült?

dec. 8. 23:24
 16/19 A kérdező kommentje:
Azért nem semmi, hogy itt tart a magyar… Valószínűleg az volt a tervem hogy dicsekedjek egy névtelen oldalon… Ha valóban ez lett volna a célom kiírhattam volna bármelyik socialmedia felületemre is. Könnyű mondani, hogy elkényeztettett vagy eltartott picsa vagyok, amikor senki nem látja azt a sok munkát aminek az ára most éppen ebben az utazásban van benne (természetesen a sajátom). Az utolsó 2 hozzászólás után még kb én érzem magamat kellemetlenül… Azért írtam kérdést, hogy tippeket kapjak olyan emberektől akik sokat repülnek vagy jártak már arrafelé. Az a ti szegénységi bizonyítványotok, ha valóban ezeket gondoljátok amiket írtatok.
dec. 11. 20:36
 17/19 anonim ***** válasza:

Ne ne. Sokan repültünk már nem 1000x, de 5000x. Mindannyian kerültünk már kisebb nagyobb turbulenciába. Különbözőek vagyunk, másképp reagáljuk le az ilyen szélsőséges légiközlekedési eseményeket. Velem egyszer történt olyan, hogy a tálcákról leborultak az italok, ételek, evőeszközök, a stewiek pánikszerűen tolták vissza a kocsikat, de komoly utassérülés nem történt. Biztos a te eseted még komolyabb volt, de valószínűleg a te személyiséged olyan, hogy a valószínűleg súlyosabb esemény jobban traumatizált, mint engem traumatizált volna. Én, ha velem történik olyan ami veled, higgadtan reagálok, nem tehetek róla, nem tudok pánikba esni, a kisebb turbulenciákat, amikor hirtelen 300 métert zuhan a gép, inkább élvezem, ilyenkor még tudom, hogy ez 11 km magasan, lóf*szt sem jelent, csak koszt, rendetlenséget és női sikolyokat.

Na most a probléma a következő.

Tavaly LA felé... OK, Los Angeles nélkül is érthető lett volna, de ha te 20x jártál LA-ben, neked ez semmi különöset nem jelent, de az átlag magyarnak azt jelenti, hogy hú, te voltál Los Angelesben? Ott ahol ő soha nem lesz. Aztán Mexicoban teleltek, ahol, a magyarok többsége soha nem jut el, és teljesen lényegtelen a problémád, a turbulenciától való félelem szempontjából. Függetlenül attól, hogy mennyire keményen megdolgoztál a meteriális státuszodért. Simán el lehetett volna mondani a konkrét helyek nélkül is, hogy pl. egy tengerentúli járaton, ilyesmi.

Másrészt, mivel tényleg valószínüleg a legtöbbet repülő emberek közé tartozom Magyarországon, egyszerűen hiteltelennek tartom, hogy ekkora hisztériát váltson ki egy bármekkora turbulencia. De ez lehet, hogy az én hibám, mert nyilván lehet, hogy nálad bekattan valami olyan, ami nálam nem. Ha valóban a pszichés hatásokra koncentrálunk, mert nem kamuzol és azok valósak, akkor nem szükséges a konkrét lokációkkal provokálni a plebst, olyanokkal ahová ők soha nem juthatnak el.

És még az is benne lehet az egészben, hogy én látom rosszul az egészet

dec. 13. 19:06
 18/19 anonim ***** válasza:
Látod már nem is a repülés miatt aggódsz, hanem azon hogy kik hogyan ítélnek meg! :D
dec. 13. 19:21
 19/19 anonim ***** válasza:

Én csak azt nem értem, hogy minek mész, ha ennyire félsz, hogy itt a gyakorin kell keseregni. Nem gyerek vagy, hogy kényszerítsenek, sőt, te magad foglaltál, de minek?

Mikor mi voltunk Mexikóban, akkor én is besokalltam a repüléstől, pedig semmi extra nem történt, ezért mikor nyáron a férjem felvetette, hogy csak menni kellene nyaralni, akkor mondtam, hogy ok, de nem repülővel (Horvátország lett, mert oda lehetett menni vonattal 🙃). Gondolom a te családod is kibírta volna, míg újra lesz kedved repülni...

dec. 13. 19:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!