Mexikót be lehet barangolni (4-5 hét alatt) úgy, hogy helyiek informálják arról, hol lehet jól, de olcsón (vagy csupán olcsóbban) étkezni, megszállni, illetve melyek azok a részek, melyeket érdemes messzire elkerülni - és nem lesz baj?
Egyrészt értelemszerű, hogy miért a helyiekre való támaszkodás (távoli és hatalmas ország), másfelől ahogy a numbeot nézegettem, Mexikó mintha nagyon-nagyon megdrágult volna.
Hátha a helybéliek tudnak úgy egészen jól főző éttermeket, hogy közben nem nyugat-európai, vagy éjszak-amerikai pénztárcához van igazítva az étterem (vagy panzió, vagy különböző kulturális helyek belépőinek) árazása.
De a helyiek tanácsa magától értetődő, hogy százszor pontosabb mint az amit az interneten írnak, ami nagyon sokszor - lásd itt is - egyáltalán nincs úgy.
Ha nem tudsz, vagy nem akarsz a fent olvasható kérdésre válaszolni, senki nem nyom pisztolyt a halántékodhoz, hogy mindenképpen írnod kell. Majd ír, aki ismeri az országot, vagy járt is már ott. Az ő tanácsát szívesen fogadom majd.
"De a helyiek tanácsa magától értetődő, hogy százszor pontosabb mint az amit az interneten írnak"
Egyáltalán nem biztos.
Egy helyi nem feltétlenül van képben a turisztikailag érdekes dolgokkal.
Pl. Én tősgyökeres budapesti vagyok, de még sosem szálltam meg egy budapesti szállodában sem, étterembe is csak nagyon ritkán járok. De pl. a budai várban sem jártam legalább 10 éve, szóval fogalmam sincs, hogy most milyen kiállítások vagy árak vannak ott.
A helyiek tudhatnak jó éttermet. Én ettem (pont) Mexikóban olyan helyen, amit egy helyi javasolt és egyébként soha nem találtuk volna meg. A kaja jó volt és nevetségesen olcsó.
Viszont a legtöbb helyi, aki beszél idegen nyelvet a turizmusban dolgozik. Nem azt fogják ajánlani, ami olcsó és jó, hanem ahonnan jutalékot kapnak.
Az általános szabály, hogy ott kell enni, ahol nagy a sor és helyiek vannak itt is jól működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!