Buenos Aires hogyhogy ennyire hasonlít Budapestre?
Elkezdtem nézegetni a google maps-on, mert olvastam, hogy nagyon hasonlít Pestre, és tényleg.
Először rámentem valami belvárosi nagyobb útra, és azt hittem, hogy a Nagykörútat látom. Utána egy külvárosi utcára, az meg teljesen olyan, mint egy kertesházas utca Pesterzsébeten, Rákosborzasztón. Még az út is kb. annyira hepe-hupás, és a házak is olyan mértékben lerobbantak, mint nálunk.
A hasonló történelem, kultúra, és gazdasági helyzet miatt. Argentína kb. annyira fejlett, mint Magyarország, és Buenos Aires olyan mértékben adja az ország GDP-jét, mint Magyarországét Budapest.
Az argentín emberek sokszor nem is vallják magukat dél-amerikainak, hanem azt mondják, hogy ők egy európai ország, ami valahogy nem az európai kontinensen van.
BA-ban egyébként rengeteg magyar él, már a századfordulókor, aztán 1956-ban is mentek ki oda sokan.
Régebben ide a Gyakorira is írt egy magyar aki ott élt pár évet, emlékszem azt mondta, hogy minden életkörülmény tökéletesen megegyezik a magyarországival. A fő különbség, hogy magyar helyett spanyolul beszélnek és az emberek valamivel vidámabbak, kedvesebbek, mint a magyarok.
Sok varos amugy, es Buenos Aires nagyon europai. Budapest a parizsi meg nemet nagyvarosi epiteszet peldait koveti.
De jogos eszrevetel. Szoval Budapest is azokra a varosokra hasonlit, mint Buenos Aires.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!