Brazília valóban nagyon veszélyes turistáknak?
Annyi kérdés volt már ebből.
Amúgy messze nem olyan veszélyes már, mint 15-20 évvel ezelőtt. Nagyon fel kell készülni és az értékekre vigyázni, de nem fognak elrabolni, meggyilkolni, szétverni. Aki oda utazik, feltételezem utánanéz bizonyos szabályoknak és nem az éjszakai városszélen pózol a rikítópiros ájfónnal. Amúgy én 2018-ban voltam és fizikai atrocitás egyáltalán nem ért, az értékeimet meg megfelelően őriztem. A standon sem tapasztaltam azt, hogy emberek egymás cuccát nyúlják, ugyanez érvényes a sétányra is. Esténként sok rendőr cirkál, de bulikázásnál is csak az alapvető szabályokat kell betartani.
- Nem pofázol vissza
- Ha nagyon ki akarnak rabolni akkor vigyék a 10 dollárt
- Pénztárcában max 10 dollár, a többi pénz bárhol máshol
- Veszel egy 500 forintos feltöltős sim kártyás és butafónnal mész este, azt garantáltan nem akarja senki
- Rendes okmányok a szálláson, másolat nálad
- Lehetőleg nem hajnal 3-kor lézengj a pályaudvar mellett
Aki ezeket betartja, nem nagyon fogja baj érni. Az, hogy a Krisztushoz nem lehet gyalog menni mert másodpercenként rádugranak a bokorból megint ordas baromság. Én háromszor is felmásztam hajnalban, másodjára négy lány ment előttem száz méterrel és nem volt semmi, pedig (ottani) nyár közepe volt.
A táskalopásokkal viszont tényleg érdemes vigyázni, előre tájékozódni hogy melyik csomópontokat érdemes elkerülni.
Úgy tűnik, hogy a főkonzulnak és a konzulátusnak mások a tapasztalatai:
Fúú,az a videó a fiatalkorú kis tolvajokról nagyon durva-össze csinálnám magam,ha vki hirtelen a nyakam felé nyúlna!hallottam a sok rablásról,fegyveres bűnözésről,de így látni eléggé sokkoló v!Pont ezért soha nem is vágytam Dél Amerikába.Mellesleg a covid+a mostani válság miatt valszeg még durvább lehet ott-is-a helyzet!:/
A2legveszélyesebbnektartott ország,ahol eddig jártam,Mexico és Guatemala v,de semmi atrocitás nem ért,pedig este is kimentünk szét nézni.
Szóval én nem ajánlanék ilyen veszélyes helyre utazást,de mindenki döntse el maga,mit vállal be!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!