Feladott poggyászból elveszett pénz - van-e rá esély, hogy visszaperelhetem?
Pénteken utaztam haza EasyJettel, akiknél az a szabály, hogy 1 utas 1 poggyászt vihet fel a fedélzetre. Nekem a csomagom mellett volt egy hangszer is a hátamon, úgyhogy nem akartak felengedni vele, hosszas könyörgés után sikerült megértetnem velük, hogy a hegedűmet NEM fogom becsekkolni. Erre elvették a bőröndömet, amiben (egyetlen táskám lévén) benne volt az összes értékem, és leküldték a többi feladandó poggyász közé - én meg a kicsit stresszes helyzetben voltam olyan hülye, h benne hagytam a pénztárcámat.
Hiányzik belőle 800 CHF, ami nem kis összeg, de hát ez nem olyan, mint egy eltűnt bőrönd, amit elég könnyű észrevenni - van esély rá szerintetek, hogy nem fognak körberöhögni, ha kárbejelentést teszek..?
Előre is köszi a segítséget.
szerintem már sokan bepróbálkoztak ilyennel, úgyhogy már rutinosak...
Én a pénzemet a zsebemben hordom, nem a táskámban v. bőröndben! Te miért nem tartottad magadnál?
Betudod bizonyítani hogy te igenis bele tetted, és nem mondjuk utközben lopták ki stb... Van banki papirod vagy akármi honnan volt nálad ennyi pénz?
Ez annyira összetett, hogy esélyed sincs arra hogy megnyerj egy ilyen pert. Amit tehetesz nekik is kell lenni mint a vásárlók könyvének ahova beírhatsz, amit ugye kivizsgálnak, de mint pert soha nem fogsz megnyerni.
Viszont ha el is vették rögtön kivettem volna apénztárcámat mert ha igazoltatnak abban vannak az igazolványaim.
Lehet már elötte kilopták. (persze szerintem is 99% hogy a pakolok tették el)
Egyébként már akkor bekellett volna jelentened a rendörségen is aznap, így már napok után semmi esélyed sincs.
Viszont máskor érdemes becsomagoltatni ott abba a kék fólába, mert az egyben biztosítás is. Pl ha ilyet tettél volna akkor most vissza járna a pénzed, meg az ilyeneket eleve fel sem nyomják.
Mi akkor csomagoltassuk be ha pl értékes ajándékot viszünk pl karácsonykor haza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!