Ha valaki kötött egy útra Aegon Világjáró biztosítást, akkor miért szükséges - egyáltalán szükséges-e - EU-s egészségbiztosítási kártyát is beszereznie?
Az emberek többsége - úgy IQ90 fölött az EU egészségbiztosítási kártyával kezdi, mert ez ingyenes, és arról szól, hogy felvilágosult európai polgárként épp azt az ellátást megkapod, amit a helyiek.
Az emberek másik fele ezt nem tudja. Vesz mindenféle szirt-szart.
"Az emberek többsége - úgy IQ90 fölött az EU egészségbiztosítási kártyával kezdi, mert ez ingyenes"
Hogy valakit mennyire érdekel, hogy mi ingyenes meg mi nem, az nem az IQ-jától függ, hanem az anyagi helyzetétől.
"felvilágosult európai polgárként épp azt az ellátást megkapod, amit a helyiek."
Akkor felvilágosítalak, mert közben erre-arra rájöttem: amit a helyiek kapnak, az lehet, hogy kevesebb, mint amihez te otthon hozzá vagy szokva, ezért igenis érdemes lehet az EU-s kártya mellé valami szirt-szart is kötni, hogy minden, amit itthon ingyen megkapsz, az ott is rendelkezésedre álljon. Ráadásul az, ami a helyieknek ingyenes, lehet, hogy akkor és ott neked (pl. amiatt, hogy szervezett társasutazáson veszel részt) gyakorlatilag elérhetetlen (nem megy arrafelé a busz, nem fog rád várni 80 ember, stb.), helyben meg csak olyan ellátás lenne, amiért fizetni kellene a helyieknek is, ezért neked is, hiába van EU-s kártyád - valami szirrel-szarral viszont az is ingyen igénybe vehető.
Eddig azt gondoltam, te kérdezel és mi válaszolunk.
Titokban azt is gondoltam, az a fajta nyomorult szerencsétlebn félnótás vagy, aki 3 évente befizet egy társasutazásra, ettől pedig marha magabiztossá válik.
Nem kellett csalódnom benned.
Többet er a biztositas!!! Ez igazandibol az EU kartya tajekoztatojaban is le van irva, olvassatok el.
Ja es nem kell sorban allni a kartyaert, IQ90 felett az ember nem tesz ilyen botorsagot, hanem online intezi ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!