Férjemmel Írországba költöztem, Ő dolgozik én nem, de párom által jogosult vagyok orvosi ellátásra, Magyarországon muszáj fizetni a tb-t?
Figyelt kérdés
2017. jan. 31. 15:56
1/2 anonim válasza:
Magyarországi állandó lakcímedről ki jelentkeztél, és a magyarországi tartozkodási helyedről is ki jelentkeztél? Mert ha igen, és nincs állandó lakímed és tartozkodái helyed magyarországon, sőt magyarországi lakcím kártyával sem rendelkezel, akkor abban az esetben nem kell fizetni TB-t. Feltéve, ha nincs magyarországról származó jövedelmed, amit íroszágba utal, a magyar munkáltatód. Tehát össze foglalva, ha nincs érvényes lakcím kártyád az az nem vagy bejelntve sehova, és nincs magyarországról származó jövedelmed, akkor a magyarországi NAV-nak, be kell jelentened, hogy külföldre költözöl és ott fizetsz TB-t.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2017. febr. 1. 13:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!