Melyik biztosítónál érdemes utasbiztosítást kötni, és miért?
Nekem európai egészségbiztosítási kártyám van.
3 évig érvényes. Ingyenes.
Így nem kell minden nyaralás / utazás előtt biztosítást kötni.
Én is az EU egészségbiztosítási kártyával utazom, mellesleg van egy rendes bankkártyám, amihez van biztosítás is. De mindenkinek van ilyenje a családban.
Innentől sosem kötünk semmire biztosítást, csak megyünk.
Érdemes egy kalkulációt csinálni valamelyik biztositási oldalon, beirod, hogy hányan mentek, mikor, mivel stb, és kidobja neked az ajánlatokat, Te meg össze is hasonlithatod.
(én évek óta a Mapfret kötöm a Netrisk oldalán, akár az indulás napján is megköthető)
Az EU-kártya nem utasbiztosítási kártya, hanem egészségbiztosítási. Ha pl. Spanyolországban üvegszilánkba lépsz és össze kell varrni, akkor ellátnak helyben, ingyen. De vannak esetek, amikor az sem elég jó: magyar síelő lábát törte a sípályán, jött is a mentő helikopter (magánvállalkozás), kérdezték h. milyen biztosítása van, mondta h. nincs csak EU-kártya, erre nem az 5 km-re fekvő kórházba vitték (annak nem volt szerződése az osztrák állammal), hanem a 60 km-re fekvő kórházba, ahol ingyen ellátták. A helikopterút viszont fél millió forintba került. Ha lett volna egy olcsó utasbiztosítása, akkor minden ingyen lett volna és még ingyen haza is szállítják Mo-ra és fizetik a kiesett munkanapokat is. Tehát az ingyenes EU-kártya sem mindig elég...
De ez csak az egészségügy része volt.
Mit csinálsz, ha estefelé egy részeg fejbe ver és elviszi a táskádat, útlevéllel, pénzzel ? Vagy bármi történik, a mentőkocsiban eltűnik a táskád és nyakláncod ?
Erre már nem jó az EU-kártya, csak az utasbiztosítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!