Mi kell egy Alapítvány elindításához?
100e Ft, egy alapító, és legalább három, az alapítótól teljesen független kurátor.
Az alapszabályt írásban, a szükséges nyilatkozatokkal, az alapító vagyon rendelkezésre bocsátásáról szükséges banki igazolással és a nyilvántartásba vételi kérelemmel együtt a székhely szerint illetékességgel bíró polgáriperes megyei bírósághoz kell benyújtani.
Javaslom alapítvány helyett az egyesületet.
Művészeti táborozás!Én megyek!Sok sikert hozzá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D
Hány éves korig lehet majd menni????Ott alvós?Jaaj engem ez nagyon érdekel!!14éves vagyok és imádom a művészetet tovább tanulni is Művészeti suliba megyek ha felvesznek!
Én előre jelentkezek a táborodba!!!Sok sok sok sok sikert hozzzá!!!/Bocs hogy nem a kérdésedre válaszoltam!/
előző vagyok!
MEgelőztek?
Van már ilyen tábor?Hol mikor?Milyen?
Jó kérdés, hogy miért javasolom az egyesületet, mikor minden az alapítvány mellett szól, de :D
Szóval egyesületnél az a nagy hátrány, hogy a vagyonról a közgyűlés dönt, így nagyon fontos, hogy jó legyen a tagi szerkezet (tehát pl. ne lehessen mindenki "normál" tag, hanem csak pártoló és hasonlók).
Alapítvány esetén a jogi személyiség mellett ott lebeg az alapító alapítói joga, ugye visszahívhatja a kuratóriumot, "örököltetheti" az alapítványt stb.
Alapvetően egyszerűbb szervezeti forma az egyesület, én ezért ajánlom. Emellett egész más szabályok vonatkoznak rá a bejegyzés tekintetében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!