Kezdőoldal » Utazás » Biztosítások » Ausztriában eu-s tb kártyával...

Ausztriában eu-s tb kártyával gyógyszer kiváltás?

Figyelt kérdés
Most költöztem ki de még van egy gyógyszer amit nem váltattam ki, esetleg itt az eu-s tb kártyámmal kitudom váltani? Nem tudom számít-e de fogamzásgátló nem allergia gyógyszer (mert sok féle oldalon utána néztem és mindenki mást írt)

tegnap 16:54
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Ausztriában nem tudom hogy megy, de pl Hollandiában nem kell recept fogamzásgátlóhoz, meg a magyar tb sem érvényes, ugye.
tegnap 18:00
 2/2 anonim ***** válasza:

Az EU valamelyik tagállamában felírt gyógyszerreceptek mindegyik uniós országban érvényesek. Elképzelhető azonban, hogy az egyik országban felírt gyógyszer nem kapható vagy más néven van forgalomban egy másik országban.

Ha Ön külföldre (valahová az EU-ba) készül, kérheti kezelőorvosától, hogy más uniós országban kiváltandó rendelvényt állítson ki az Ön számára.

tegnap 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!