A légitársaság oldalán, vagy máshol érdemes útlemondásra biztosítást kötni?
A Ryanair-rel fogunk repülni, 3 szakaszban. (A-B, B-C, C-A)
Nyilván bármi közbejöhet, ami miatt mghiúsul az utazás. Az ő oldalukon érdemes biztosítást kötni, vagy egy "mezei" biztosító is vállal ebben az esetben visszatérítést? Nem tudom, hogy működik, és hol érdemes megkötni, vagy mire érdemes figyelni.
Valaki szerint ezt a jegyvásárlás napján kell megtenni. Ez igaz?
Köszi a segítséget előre is!
Nem tudtál arról, hogy az EU-ban biztosítva vagy? Hát akkor jó sok pénzt dobhattál a kukába eddig. Angliát nem tudom, utána kellene olvasni. Ösztönből azt mondanám, hogy valószínűleg ott is érvényes a társadalombiztosításod, de ahogy mondtam utána kellene olvasni.
Te, mivel még azt sem tudtad, hogy az eu-ban biztosított vagy nyilván nem fogod megtenni. Ebben az esetben az #1-es válasz a helyes.
Útlevelet ne felejts vinni.
5: Az EHIC (EU-s TB kártya) nem ad biztosítást utazás megszakítás vagy lemondás esetére.
Az EHIC baleset/betegség esetén ingyenes egészségügyi ellátásra jogosít, de a hazautazást, extra szállodai éjszakákat, stb nem biztosít míg egy jobb utasbiztosítás egészségügyi fedezete igen.
Kicsit karcos a stílusod, 5-ös. Boldogabb életet neked!
Kedves Beef Eater (vagy más, akiknek köszönet): az EHIC-et azért érdemes kiváltani? És mellé pedig utasbiztosítást?
Nyilván sehol nem érdemes útlemondási biztosítást kötni, de ha nem sikerül téged lebeszéálnünk erről a kényszerképzetedről, akkor a légitársaságnál tedd. Ezzel is a mi olcsó útjainkat támogatod.
Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!