Doháról személyes tapasztalatok?
A reptéren az átszálló és várakozó utasoknak szerveznek néhány órás, vezetett túrákat a városba. Elvileg legalábbis, mert ahányszor arrafelé jártam, nekem mindig sikerült lemaradni róla, pedig volt, hogy a csatlakozó járat jelentős késése miatt bőven belefért volna a városnézés, de akkor meg pont nem indult túra.
Mindenesetre szerintem egyénileg is nagyjából azokat a látnivalókat érdemes megnézni, amiket erre a szervezett túrára ígérnek. Szóval a mesterséges szigetet (The Pearl), ami persze nagyon hasonló a dubajiakhoz; a kulturális negyedet (Katara), ahol rengeteg tradicionális stílusú, illetve modern épület található; a központi piacot (Souq Waqif), ami a legrégibb és leghíresebb bazár a városban; valamint ha be is akartok menni valahova, nemcsak az utcán sétálgatni, akkor leginkább az Iszlám Művészetek Múzeumát ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!