Milyen helyeket és ételeket érdemes megnézni, kipróbálni Dél-Koreában?
Szöulban a következőket:
Bukchon Hanok Village, N Seoul Tower, Gangnam negyed, Lotte Tower, Lotte World, Gyeongbok Palace, Deoksugung, Városháza stb...
Szöul, természetesen, erről már írtak neked.
Nekem nagy élmény volt a Demilitarizált Övezet (DMZ) megnézése; a két Korea határát jelenti - felfoghatatlan!
Feltétlenül nézd meg Szöul közelében a Skanzent, nemcsak a régi koreai falusi építészet remekeit lehet látni régiónként, de a korabeli falusi tevékenységet is szimulálják jónéhány ponton. Nagy élmény itt a lovas harcosok, továbbá a tánccsoportok bemutatója.
Ha időd engedi, menj át Busan (Puszan) városába a félsziget délkeleti csücskébe; ez volt egykoron a főváros. Egész Korea legnagyobb halpiaca itt található, ki ne hagyd!
Javaslom, hogy látogasd meg Gyeongju városát, busszal érdemes menni (nagyjából 20 percenként indul Busanból az 50-55 perces útra az iránybusz, jegyár ~ 5000 won). Itt található a Cheomseongdae-Obszervatorium (i.sz. 632 és 647 között épült valamikor), valamint a királyi temetkezőhelyként szolgáló "Király-sírdombok" együttes.
Ugyancsak e városka közelében (16 km) van a Bulguksa nevű buddhista templomegyüttes is.
Sok túrista célpontja Jeju szigete, amelyet röviden úgy jellemeznek, hogy ez Ázsia Hawaii-ja. Csodálatos vulkáni sziget, teli nemzeti parkokkal.
Gasztronómia:
Megkóstolandók: kimchi, hínárleves, főtt illetve sült selyemhernyóbáb, külön étkezési célra tenyésztett méretes pondró úgy megsütve, mint nálunk a krumplicsipsz-pálcika, gőzgombóc, disznóhurka-leves, sertésbelsőségekből összeállított finom kreáció, babcsíra-saláta, szárított halak, é.í.t. A férjem külön is élvezte a koreai kajákat, mert ő nagyon szeret nemzetköziül enni.
Ha kutyahúst szeretnél enni, azt is megteheted Koreában. Kizárólag direkt étkezési célra felnevelt kutyát szabad árusítani, illetve felszolgálni, szóval nem a kóbor kutyákat fogdossák be... Én bevállaltam volna a kutyahús-evést (nem az Csutak kutyámról volt szó), de annyira drága volt, hogy egyszerűen nem tudtam megfizetni. Nyilván a koreaiak is ezt abszolut luxus csemegének tekintik, jószerével csak sátoros ünnepeken eszik. Bár az egyik ismerősöm a Hankook-nál dolgozott vagy hat évig, s ő mesélte, hogy a cég évente kétszer megvendégeli a dolgozóit egy monstre party keretében, s ott is a fő attrakció a kutyahús...
Jó utat, s várjuk az útiélmény-beszámolókat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!