Kezdőoldal » Utazás » Ázsia » Észak-Koreába el lehet-e...

Észak-Koreába el lehet-e utazni városnézés/ nyaralás/ kirándulás céljából? Ha igen, hogyan?

Figyelt kérdés
Én youtube-on néztem több videót olyan emberekről, akik külföldiként hosszabb időt töltöttek a fővárosban, Penjanban és egy másik, szintén nagyobb, fejlettebb (de talán egy kicsit szebb) városban. Van ott normális szálloda, ahol meg lehet szállni, viszonylag jól felszerelt élelmiszerboltok, pár utcai falatozó, még olasz stílusú étterem is. Persze egyik sem olyan volt, mint nyugaton, de teljesen tűrhetőnek tűntek. Lopva tudtak egy-két videót készíteni ezekről a dolgokról, annyira nem ellenőrizgették, hogy mit csinálnak a kis kamerával a nyakukban, egyszer egy nő valami kajáldában rájuk szólt, de nem lett belőle semmi bajuk. (Persze én nem videózgatnék és betartanék minden szabályt, nehogy gond legyen.) Kb. egy hetet terveznék ott tartózkodni. Hogyan lehetséges oda kiutazni egyszerű átlagemberként, turistaként?

2017. szept. 10. 21:03
 1/9 A kérdező kommentje:
Mielőtt valaki hülyének néz, azért tervezem ezt, mert azt találtam ki, hogy ha túl vagyok az egyetemen, utazgatni fogok és felkeresek egy-két olyan helyet, ahol kevés turista jár, nem hétköznapi és ez az első hely, amit kinéztem.
2017. szept. 10. 21:05
 2/9 A kérdező kommentje:
*Phenjan
2017. szept. 10. 21:10
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Egyedi engedély alapján engednek be, de félek, ehhez egy utazgató magyar egyetemista kevés lesz. Néha a nyugati sajtót engedik be, de járt már ott a Gumball futam is, ilyen kaliberű túrák előtt minden nyitva áll. Elnézve a mostani helyzetet viszont kizárt, hogy beengedjenek és még kevésbé valószínű, hogy ki is jutsz.
2017. szept. 10. 21:57
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
csak szervezett turaval engednek be, ilyenek indulnak Pekingbol, mehetsz vonattal vagy az Air Koryo jarataval. Csak oda mehetsz ahova a guide megy veled, minden csoporttal 2 guide van, minden elore le van szervezve, onalloan semmit nem csinalhatsz es sajnos meglehetosen draga a dolog. Vannak eg htes, 10 napos utak. En is nagyon szivesem elmennek de ar ertek aranyban egyenlore nekem nem eri meg.
2017. szept. 10. 22:02
 5/9 D. Brasco ***** válasza:
84%
En a helyedben nem nem annak orulnek majd hogy eljutok oda.......hanem hogy el tudok jönni onnan!Mert elengednek!
2017. szept. 10. 22:52
 6/9 anonim ***** válasza:

egy barátom épp most is ott van, több ismerősöm pedig volt már régebben, lehet én is megyek idén, ha időben belefér egy környékbeli utamba. Vezetett túrával sima ügy, szinte minden héten vannak csoportok, de nem olcsó mulatság.

#3-as válaszoló pedig ha nem ismeri a helyzetet, inkább ne kommenteljen...

2017. szept. 11. 09:02
 7/9 anonim ***** válasza:
Azt olvastam, hogy Magyarországon nincs konzulátusuk (régebben volt azt hiszem), így külföldre kell menni az engedélyekért, de ahhoz nagyon mélyen a zsebedbe kell nyúlni, annyiból már Los Angeses-ig eljutsz :D
2017. szept. 11. 20:23
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
#7 tudtommal az utak egyébként is többnyire kínából indulnak, ott pedig el tudod intézni a papírmunkát. Nyilván hasonló költség, mint Los Angeles, mivel a világ másik felén van. Szerintem az fel sem merült senkiben, hogy egy észak koreai úthoz ne kéne mélyen zsebbe nyúlni, hiszen már egy 10 napos út is alaphangon fél milla, plusz az oda-vissza út Kínába, meg az egyéb járulékos költségek.
2017. szept. 11. 22:18
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

1000-1600 Eur Pekingtől.

Ebben nincs benne a magyar-kinai viszonylat.

De meg lehet nézni ezt az oldalt:

[link]

K. N.

2017. szept. 12. 11:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!