Emberi veszettség elleni oltás mennyire fájdalmas?
Meg nem lehet tudni pontosan hogy fennall e a veszettseg nalam mivel a tünetek nem egybol jönnek.
90%-es hogy nem lettem az, es 10% ék hogy igen.
Az állat meg el, mert kajtatok utana. Addig keresem mig meg nem latom hogy meg el. Ez az En feladatom lett mert kb mindenki leszarja. Marmint állatorvos/orvos.
Meg ha nem is lesz semmi bajom es ha csak 1% ék az esély ra hogy az lettem akkor be kene oltaniuk mivel életveszélyes, es az állatot nemigazan lehet megfigyelni.
Pl ma lattam, tegnap, tegnapelőtt nem. Lehet 3 napig megint nem latom. Ugyhogy most minden napomat ugy elem meg hogy fel készülök arra hogy lehet vege.
Amugy cica volt, ilyen "vad" cicus. Gazdája nincs.
Beszorult valahova es meg sajnáltam, ki szedtem onnan de ezt annyira nem szivlelte szegénykém.
Nem teljesen értem a hozzáállást, anno, amikor én kaptam, akkor nem is történt harapás, csak sebes volt a kezem, de én gondoztam az állatot. Bár ott az állat elpusztult, és laborvizsgálatok igazolták a veszettséget (denevér).
Ha történt harapás, és nem figyelhető meg az állat, akkor kellene adniuk. Pláne macska esetén, mert a róka, macska, kutya, denevér mind-mind veszettséggyanús.
A kómás módszer hatékonysága a béka feneke alatt van.
Hajrá tessék menni oltatni.
További infó a veszettségről, informatív, ellenőrzött forrásból dolgozó, egyetemi oktató által ellenőrzött vicces videó :)
youtube.com/watch?v=1Yt8DHUIwms
Nem volt szükségem oltasra. Az orvos azt mondta nem kell. De a cicat nem lehetett megfigyelni. Mondjuk szerintem ez egy kicsit felelőtlenség volt tőlük, de legalabb eleg es nem tortent semmi baj.
Koszonom a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!