Kezdőoldal » Utazás » Ázsia » Kínába milyen vízum kell, ha...

Kínába milyen vízum kell, ha a repülőjegyem belföldi átszállást tartalmaz?

Figyelt kérdés

Tervezünk egy repülőjegyet venni, ami Budapest-Peking-Kanton-Auckland útvonalra szól, oda-vissza. Ebből ugye Peking-Kanton belföldi szakasz Kínában. Kell-e erre vízumot kiváltani?

Gondolkodunk egy megszakításon is Pekingben, ez 73,5 óra lenne. Elvileg van 72 órás ingyenes túristavízum, ha ugyanazon a repülőtéren hagyjuk el az országot. Igénybe lehet-e ezt venni, ha 72 óránál nem tartózkodunk többet az országban, mivel a kilépés és belépés közt nem lesz 72 óra, viszont ugyan Pekingi reptérre megyünk, de az országot Kantonból hagyjuk el?

Van valakinek tapasztalata, hogy egy ilyen helyzetben mi a teendő, a belföldi járaton való átszállás az országba való belépésnek számít-e egyáltalán?

2016. okt. 24. 17:34
 1/6 anonim ***** válasza:
47%

Biztos hallottál arról, hogy kínai vízum kell kínába.

Személyesen adják a nagykövetségen, és majd' 20 eFt.

2016. okt. 24. 18:21
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem ilyen esetben már szükségetek lehet a vízumra, mindenesetre mindenképp nézz utána a konzuli szolgálat oldalán vagy a nagykövetséget kérdezd.
2016. okt. 24. 21:12
 3/6 anonim ***** válasza:

A 72 órás vízum nemcsak akkor érvényes ha Pekingben vagy Shanghajban maradsz?

Ha igen akkor gondolom tranzit vízum kell. De nem értem miért utazol így? Én biztos nem vacakolnék vízummal, plusz egy átszállással egy amugy is átkozottul hosszú repülőuton. Pekingből is megy gép Aucklandra.

2016. okt. 24. 22:11
 4/6 A kérdező kommentje:
Azért néztük ezt, mert így 195.000 a repülőjegy, a közvetlen Budapest-Peking-Auckland útvonalon meg 320.000, ami igen jelentős diferencia.
2016. okt. 30. 15:17
 5/6 Béluska2016 ***** válasza:
50%

Itt alaposan átbeszéltük, sok link is van. Megoldható amit akarsz.

http://www.gyakorikerdesek.hu/utazas__azsia__8004446-shangha..

2016. nov. 8. 16:31
 6/6 anonim ***** válasza:
abszolút jogos, hogy csak 195e-t akarsz fizetni 320e helyett... amit egyvalaki írta, a kínai vízum 20e, még ha muszáj is lenne azt kicsengetned, akkor is "csak" 195e+20e=215e-t kell fizetned, és még mindig 215e<320e, én nem is rágódnék :)
2017. jan. 7. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!